Nyhet

Høstsesongen på Kampenjazz

Orkestret for jazzkomponister i Oslo sesongåpner Kampenjazz søndag 13. september. Klubben som feirer tjueårsjubileum i år, kan utover høstene by på blant annet Christian Wallumrød Ensemble, Shannon Mowday, Skarbø Skulekorps og Heida Johannesdottir.

I år er det tjue år siden Marit Lauten startet Kampenjazz. Etter mange gode år i Kampen Bydelshus, flyttet jazzklubben høsten 2011 inn i nye lokaler på Caféteatret i samarbeid med Nordic Black Theatre. Kampenjazz har invitert Orkestret for jazzkomponister i Oslo (OJKOS) til å markere tjueårsjubileet ved oppstarten av det tiende året på Grønland.

– Etter strålende sesonger med lykkelige publikummere og musikere ser vi fram til en ny smittefri sesong på Kampenjazz. Som alltid kommer den med det fremste av den nye, norske jazzen og de mest kreative og nyskapende musikere du kan se på noen scene, sier leder av Kampenjazz, Jon K. Johnsen, i en pressemelding. Klubben forsikrer om at de følger myndighetenes smittevernregler og vil sørge for en trygg konsertopplevelse.

OJKOS er et orkester organisert av musikerne selv i samarbeid med Nasjonal jazzscene og Østnorsk jazzsenter. Musikerne i orkestret er unge, etablerte musikere som har valgt å satse på en framtidig karriere som musikere og komponister. Etter oppstarten i januar 2018, fikk orkestret sin konsertdebut i oktober og desember 2018 med store mengder nyskrevet musikk. I vår ga OJKOS ut sitt aller første album, «Alea iacta est», med musikk av trombonisten Anders Rotevatn.
«Rotevatn har teft for fengende temaer og melodiøsitet som farger opplevelsen. (…) Historien suser harmonisk gjennom godsakene fra OJKOS. Framtida ser lys ut.«, skrev Arild R. Andersen i anmeldelse av albumet på Jazzinorge.no Ifølge Ando Woltmann i Morgenbladet setter musikken deg i godt humør, «med boblende rytmer, tette arrangementer og utmerkede soloimprovisasjoner».

Mer om Kampenjazz-programmet og billettkjøp her.

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev