Nyhet

Salgssuksess for Sildajazz

Åpningskonserten med Silya og Haugaland Storband på årets Sildjazz ble utsolgt på to døgn. Nå setter festivalen opp ekstrakonsert og slipper flere nye navn.

Da det tidligere i mai ble endringer i smittevernrestriksjonene og muligheter for konserter åpenbarte seg, bestemte Sildajazz seg for det skal arrangeres festival også i år, men i et mindre format. For en knapp uke siden ble det gjort kjent at Silya og Haugaland Storband skal stå for åpningskonserten, og billettene ble utsolgt på to døgn.

– Det er rett og slett utrolig inspirerende å få håndfaste bevis på at det er flere enn meg som gleder seg til å gå på konserter igjen over sommeren, sier festivalsjef Andreas Risanger Meland.

Nå legges det ut billetter til en ekstrakonsert samme kveld, onsdag 5. august. Festivalsjefen drar også to andre storsatsinger opp av hatten. Årets avslutningskonsert, søndag 9. august, er en stemningsfull verdenspremiere på et nytt prosjekt med Kim Rysstad, Tord Gustavsen og Arve Henriksen i Vår Frelsers Kirke.

TV-favoritten Linda Eide gjorde suksess under fjorårets Sildajazz med «Linda Eides Melodi Grand Jazz», og festivalen setter opp to ekstraforestillinger fredag 7. august. Her skal Linda Eide, Sjur Hjeltnes og Sigrid Moldestad lærer jazzfolket å elske Melodi Grand Prix, eller i de minste å hate det litt mindre. Forestillingen «Melodi Grand Jazz» hadde sin urpremiere på Vossajazz for noen år tilbake, og har siden gått sin seiersgang på scener og festivaler.

Billettsalget åpner 20. mai. Kun 200 billetter vil bli gjort tilgjengelig til hver konsert.

Fra forsiden

Nyhet

NTT: Jøss, det er jazzfestivalsesong, jo

NTT er tilbake fra sommerferien, vi snakker med Ellen Andrea Wang om Molde-residency og Trond Kallevåg Hansen om Sildajazz-bestillingsverk og registrerer at jazz-Norge er overraskende travelt, alt tatt i betraktning.

Meld deg på vårt nyhetsbrev