Nyhet

Et annerledes Sildajazz-år

Det blir ikke Sildajazz i normalformat i år, men festivalen forbereder nå et litt annerledes program til det som ser ut til å bli en minifestival over fem dager med begrenset billettsalg.

Vestlandets største jazzfestival, Sildajazz, ble avlyst i sitt normalformat da regjeringens nye retningslinjer for arrangementer med under 500 ble lansert forrige uke.
– Det var trist å få beskjeden om at vi ikke kunne gjennomføre alt det flotte vi hadde planlagt. Vi samler vanligvis store folkemengder på mange arrangementer, og fyller sentrum med parader og gratiskonserter. Dette står nå i direkte konflikt med den dugnaden vi alle bør støtte opp om, sier daglig leder i festivalen Andreas Risanger Meland. – Men det var også en lettelse å endelig kjenne rammene. Vi så umiddelbart mange nye muligheter.

Torsdag ettermiddag vedtok derfor styret i festivalen at det skulle avvikles festival også i år, men i et format som er tilpasset de restriksjonene som gjelder. Alle konsertene vil bli gjennomført i romslige lokaler i forhold til publikumsmengde, og med sittende publikum. Alt billettsalg vil fra nå av skje digitalt. Allerede i fredag 8. mai slippes deler av programmet til det som ser ut til å bli en minifestival med ca. 15 konserter over 5 dager, fullspekket med store musikalske opplevelser servert i trygge omgivelser, der alle smittevernhensyn er tatt.
– Vanligvis bekymrer en festivalarrangør seg for å ikke selge nok billetter, i år er virkeligheten snudd på hodet. Vi har få billetter å selge, sier Meland.

Økland og Apeland 9. mai
Allerede lørdag 9. mai inviterer Sildajazz og Festiviteten til en intim akustisk konsert med Nils Økland og Sigbjørn Apeland i Teatercafeen i Haugesund.
– Vi ønsker å markere på en lavmælt og trygg måte at vi nærmer oss en ny normal. Kun 40 billetter vil bli lagt ut for salg. Dette marker også starten på et annerledes Sildajazz-år, forteller festivalsjef Andreas Risanger Meland.

Sildajazz og Festiviteten har utfordret to av distriktets fremste musikere til å bli de første som spiller en konsert i Teatercafeen etter nedstengningen i mars. Nils Økland (feler) og Sigbjørn Apeland (trøorgel og piano) har spilt sammen i flere tiår. I sommer skulle de blant annet ha spilt sammen på Roskildefestivalen og en stor Bach-festival i Tyskland. Det sier noe både om hvor allsidige, og hvor høyt ansette disse to musikerne er også langt utenfor landegrensene. Sammen har de også vunnet en Spellemannpris, og gitt ut et duoalbum på det tyske prestisjeselskapet ECM.

Fra forsiden

Meld deg på vårt nyhetsbrev