Nyhet

Flere jazzfestivaler avlyser

Soddjazz på Inderøy i Trøndelag og Gamlebyen Jazzfestival i Fredrikstad melder i dag om at de avlyser. Begge festivalene skulle vært arrangert siste helgen i april.

Soddjazz skulle i år arrangeres for tjuesjette gang, 23. – 26. april. På programmet stod blant annet Maria Kannegaard Trio, Susanna, Trondheim Jazzorkester med Alf Hulbækmo, Skarbø Skulekorps, Hegge og Maja S.K. Ratkje & Stian Westerhus.
– På grunn av utbruddet av korona-viruset har vi dessverre tatt den tunge beslutningen å avlyse Soddjazz 2020. Vi er veldig lei oss for at vi må avlyse, men støtter myndighetenes avgjørelse om å stenge arrangement som øker smittefaren, skriver Soddjazz på sin hjemmeside. Festivalen forteller at de jobber med å finne gode løsninger for alle involverte i festivalen, og at alle billetter som er kjøpt vil bli refundert.

Gamlebyen Jazzfestival i Fredrikstad skulle arrangeres samme helg, men også de har nå besluttet å avlyse.
– Det er med tungt hjerte vi ser oss nødt til å avlyse Gamlebyen Jazzfestival som skulle gått av stabelen fra 23. til 26. april. Myndighetene har innført store restriksjoner, og det ville vært uansvarlig av oss å utsette så mange mennesker for smittefare, skriver Jimmy Olsen, på vegne av Gamlebyen Kultur as, i en epost.
Festivalen har bestemt at de skal utbetale så mye som mulig av de avtalte honorarane til musikerne.
– Vi håper imidlertid at alle er solidariske med de som har musikk som sin eneste inntektskilde og frasier seg honoraret om de har andre hovedinntektskilder, slik at vi kan utbetale mest mulig til de som virkelig trenger det, uttaler festivalen.

Fra forsiden

Meld deg på vårt nyhetsbrev