Nyhet

Soddjazz med fire nye programslipp

Trondheim Jazzorkester med Alf Hulbækmo, Skarbø Skulekorps, HVCKER og Steinar Raknes – Stillhouse spiller på Soddjazzfestivalen i Trøndelag i april.

Festivalen Soddjazz på Inderøy i Trøndelag arrangeres for tjuesjette gang 23. – 26. april. Festivalen har tidligere sluppet Hegge, Maja S.K. Ratkje & Stian Westerhus – unplugged, Mark Turner & MIkkel Ploug og Maria Kannegaard trio. Nå er fire nye band Soddjazz-klare.

På Rødbrygga fredag 24. april kommer bassist Steinar Raknes med sitt Stillhouse, men denne gangen som solo-prosjekt. – Selv om Raknes fremfører dette verket solo så blir det garantert en stor opplevelse med spenn fra det helt vare til massivt trøkk, sier festivalsjef Sverre Sæbø.

Trioen HVCKER vant i fjor Soddjazzstipendet som skal gi unge musikere og komponister midler til å videreutvikle en ide/prosjekt til en mer fullendt konsert. Bandet kommer tilbake til festivalen fredag 24. april med masse nykomponert musikk som skal settes i kontrast mot improviserte visuals.

Lørdag er det bestillingsverket fra fjorårets Nattjazz, Skarbø Skulekorps, som står for festkonserten. Absurd-strålende, skrev Jazzinorge-anmelder Terje Mosnes om trommeslager Øyvind Skarbø sitt Skulekorps etter urframføringen på Nattjazz.

Trondheim Jazzorkester og Alf Hulbækmo runder av årets Soddjazz i Sakshaug kirke søndag 26. april med verket «Skumringsbarda».
– Her er det også et nesten helt nytt orgel som det blir en glede å få utnyttet til sin fulle kapasitet, forteller festivalsjef Sæbø. – Verket som ble urfremført under Moldejazz i fjor har fått strålende kritikker av både anmeldere og mannen i gata, og tror det blir en utrolig fin måte å avslutte årets festival på.

Det er det unike miljøet av unge jazz-studerende ved Sund folkehøgskole som er med på å gi festivalen sitt særpreg. Studentene er festival-crew, og majoriteten av disse går videre til jazzutdanning ved konservatorier eller høgskole i Norge eller utlandet.
– Slik som det ofte er her på Soddjazz så er det jo såklart utrolig stas å kunne presentere så mange musikere som har hatt en stor del av sin musikalske utvikling på Sund FHS, Inderøy og Soddjazz. Og også kjekt at de ønsker å komme tilbake å fortsette denne musikalske utviklingen i nordlige Trøndelag, sier Sæbø.

Fra forsiden

Nyhet

Ti nye fra Moldejazz

I siste programslipp fra Moldejazz finner vi størstedelen av programmet til Alexandraparken, to konserter i Domkirka og en Storyville-konsert.

Nyhet

Sært i Smeltehytta

Kongsberg Jazzfestival har programmet for årets Særingfest klart. Den mer eksperimentelle delen av festivalen byr i år på blant annet trioen SPACE, Phil Minton & Veryan Weston, Nicole Mitchell solo og Christian Wallumrød & Ingebrigt Håker Flaten.

Meld deg på vårt nyhetsbrev