Nyhet

Soddjazz med fire nye programslipp

Trondheim Jazzorkester med Alf Hulbækmo, Skarbø Skulekorps, HVCKER og Steinar Raknes – Stillhouse spiller på Soddjazzfestivalen i Trøndelag i april.

Festivalen Soddjazz på Inderøy i Trøndelag arrangeres for tjuesjette gang 23. – 26. april. Festivalen har tidligere sluppet Hegge, Maja S.K. Ratkje & Stian Westerhus – unplugged, Mark Turner & MIkkel Ploug og Maria Kannegaard trio. Nå er fire nye band Soddjazz-klare.

På Rødbrygga fredag 24. april kommer bassist Steinar Raknes med sitt Stillhouse, men denne gangen som solo-prosjekt. – Selv om Raknes fremfører dette verket solo så blir det garantert en stor opplevelse med spenn fra det helt vare til massivt trøkk, sier festivalsjef Sverre Sæbø.

Trioen HVCKER vant i fjor Soddjazzstipendet som skal gi unge musikere og komponister midler til å videreutvikle en ide/prosjekt til en mer fullendt konsert. Bandet kommer tilbake til festivalen fredag 24. april med masse nykomponert musikk som skal settes i kontrast mot improviserte visuals.

Lørdag er det bestillingsverket fra fjorårets Nattjazz, Skarbø Skulekorps, som står for festkonserten. Absurd-strålende, skrev Jazzinorge-anmelder Terje Mosnes om trommeslager Øyvind Skarbø sitt Skulekorps etter urframføringen på Nattjazz.

Trondheim Jazzorkester og Alf Hulbækmo runder av årets Soddjazz i Sakshaug kirke søndag 26. april med verket «Skumringsbarda».
– Her er det også et nesten helt nytt orgel som det blir en glede å få utnyttet til sin fulle kapasitet, forteller festivalsjef Sæbø. – Verket som ble urfremført under Moldejazz i fjor har fått strålende kritikker av både anmeldere og mannen i gata, og tror det blir en utrolig fin måte å avslutte årets festival på.

Det er det unike miljøet av unge jazz-studerende ved Sund folkehøgskole som er med på å gi festivalen sitt særpreg. Studentene er festival-crew, og majoriteten av disse går videre til jazzutdanning ved konservatorier eller høgskole i Norge eller utlandet.
– Slik som det ofte er her på Soddjazz så er det jo såklart utrolig stas å kunne presentere så mange musikere som har hatt en stor del av sin musikalske utvikling på Sund FHS, Inderøy og Soddjazz. Og også kjekt at de ønsker å komme tilbake å fortsette denne musikalske utviklingen i nordlige Trøndelag, sier Sæbø.

Fra forsiden

Nyhet

UKAS JAZZPROFIL: Petter Wettre

Petter Wettre tok med seg saksofonen og flyttet til Paris kun et par uker for koronarestriksjonene satte inn. Nye samarbeid og musikalske møter må vente, nå er det blogging, øving, trening og generelt venting som fyller dagene.

Nyhet

Kongsberg Jazzfestival avlyser

Kongsberg Jazzfestival melder i dag at årets festival er avlyst. - Det er med tungt hjerte vi gjør dette, men styret har også et ansvar for å ta vare på festivalen, forvalte den godt og sikre dens fremtid. Vi kan ikke sette festivalen i en situasjon hvor vi med åpne øyne sender den inn i historiebøkene, sier styreleder Juel H. Rye.

Meld deg på vårt nyhetsbrev