Nyhet

Soddjazz med fire nye programslipp

Trondheim Jazzorkester med Alf Hulbækmo, Skarbø Skulekorps, HVCKER og Steinar Raknes – Stillhouse spiller på Soddjazzfestivalen i Trøndelag i april.

Festivalen Soddjazz på Inderøy i Trøndelag arrangeres for tjuesjette gang 23. – 26. april. Festivalen har tidligere sluppet Hegge, Maja S.K. Ratkje & Stian Westerhus – unplugged, Mark Turner & MIkkel Ploug og Maria Kannegaard trio. Nå er fire nye band Soddjazz-klare.

På Rødbrygga fredag 24. april kommer bassist Steinar Raknes med sitt Stillhouse, men denne gangen som solo-prosjekt. – Selv om Raknes fremfører dette verket solo så blir det garantert en stor opplevelse med spenn fra det helt vare til massivt trøkk, sier festivalsjef Sverre Sæbø.

Trioen HVCKER vant i fjor Soddjazzstipendet som skal gi unge musikere og komponister midler til å videreutvikle en ide/prosjekt til en mer fullendt konsert. Bandet kommer tilbake til festivalen fredag 24. april med masse nykomponert musikk som skal settes i kontrast mot improviserte visuals.

Lørdag er det bestillingsverket fra fjorårets Nattjazz, Skarbø Skulekorps, som står for festkonserten. Absurd-strålende, skrev Jazzinorge-anmelder Terje Mosnes om trommeslager Øyvind Skarbø sitt Skulekorps etter urframføringen på Nattjazz.

Trondheim Jazzorkester og Alf Hulbækmo runder av årets Soddjazz i Sakshaug kirke søndag 26. april med verket «Skumringsbarda».
– Her er det også et nesten helt nytt orgel som det blir en glede å få utnyttet til sin fulle kapasitet, forteller festivalsjef Sæbø. – Verket som ble urfremført under Moldejazz i fjor har fått strålende kritikker av både anmeldere og mannen i gata, og tror det blir en utrolig fin måte å avslutte årets festival på.

Det er det unike miljøet av unge jazz-studerende ved Sund folkehøgskole som er med på å gi festivalen sitt særpreg. Studentene er festival-crew, og majoriteten av disse går videre til jazzutdanning ved konservatorier eller høgskole i Norge eller utlandet.
– Slik som det ofte er her på Soddjazz så er det jo såklart utrolig stas å kunne presentere så mange musikere som har hatt en stor del av sin musikalske utvikling på Sund FHS, Inderøy og Soddjazz. Og også kjekt at de ønsker å komme tilbake å fortsette denne musikalske utviklingen i nordlige Trøndelag, sier Sæbø.

Fra forsiden

Nyhet

Arild B. Nielsen hedret med Storbandprisen

Musiker og musikalsk leder i Hardanger Big Band, Arild B. Nielsen, ble lørdag 16. oktober hedret med Storbandprisen 2021. Nielsen er en bærebjelke for det lokale musikklivet, skriver Norsk jazzforum i begrunnelsen for prisen, og omtaler Nielsen som en ildsjel av dimensjoner, en stor musikalsk formidler og en inspirasjon for unge musikere.

Nyhet

NTT: Eurytmi og avant garde på Nesodden

Juliana Venter lager kunstfest på sagnomsust odde, Ole Morten Vågan har fått seg oktett, Radio Tidsmaskinen skrur klokka frem og tilbake og vi har ETT spørsmål til Sondre Lerche i ukas Now's The Time.

Meld deg på vårt nyhetsbrev