Nyheter

Søk deltakelse i Nordic Jazz Comets

Det nordiske samarbeidsprosjektet Nordic Jazz Comets presenterer hvert år fem band for internasjonal bransje og publikum. Nå er det åpent for å søke om deltakelse i Nordic Jazz Comets, som i 2020 skal foregå under We Jazz Festival i Helsinki i desember.

Band fra Norge, Sverige, Danmark, Finland eller Island inviteres nå til å søke om deltakelse i Nordic Jazz Comets. Fristen for å søke om deltakelse er 15. mars 2020.

Her finner du lenke til søknadsskjema, mer detaljert info om prosjektet og kriterier for deltakelse.

– Vi ser etter band som er klare for å bli promotert overfor et internasjonalt marked, og som er motiverte i å delta i et prosjekt som krever noe mer forpliktelse enn en enkeltstående showcase, sier Ragnhild Menes, fagansvarlig i Norsk jazzforum.

Nytt av året er opprettelsen av et nordisk arrangørnettverk bestående av fem jazzorganisasjoner, samt tolv nordiske jazzarrangører-/festivaler. Arrangørnettverket er del av et pilotprosjekt der bærekraftig turnélegging og konsertproduksjon er et av fokusområdene, og medlemmene i nettverket vil også stå for utvelgelsen av Nordic Jazz Comets-bandene i 2020. En målsetting er at Nordic Jazz Comets-bandene skal turnere i 2021 i regi av det nyopprettede arrangørnettverket.

De siste årene har Erlend Apneseth Trio, Bounce Alarm, Krokofant og Monkey Plot deltatt som norske band i Nordic Jazz Comets.

Fra forsiden

Nyheter

NTT: Med skjelvende hender på jazzrattet

Eskild Myrvoll fra Kanaan snakker om psych-rock, Trygve Waldemar Fiske snakker om Gary Peacock og ny skive, vi leser dikt og grubler om hvordan jazzalbum kan spilles inn i fremtiden.

Serendip - NMH, 12. februar 2020

Oslos hippaste jazzfestival er i gang!

“Eg såg dei på ei lita klubbscene for mange år sidan - før det var mainstream, liksom” – om du vil bli den personen - gå på Serendip.

Meld deg på vårt nyhetsbrev