Nyhet

Festivaltrippel

Steinar Raknes gjør bestillingsverk for Jazzfest i Trondheim, Snarky Puppy kommer til Kongsberg Jazzfestival og Sildajazz er klar med Jan Erik Vold/Arild Andersen, Frida Ånnevik og Yellowjackets.

Før jul ble første booking til under Sildajazz 2020 offentliggjort, verdensstjernen Pat Metheny skal åpne festivalen med ny trio.
– Jeg visste at vi satt på gull, men responsen fra publikum har vært over all forventning. Selv om det fortsatt er et halvt år igjen til festivalen er salget svært godt i gang, og jeg vil anbefale alle å ikke vente for lenge med å sikre seg en billett, sier Andreas Risanger Meland, som tiltrådte som ny festivalsjef før jul i fjor.
Nå er festivalen klar med tre nye slipp. Det blir en eksklusiv duokonsert med legendene Jan Erik Vold og Arild Andersen på Haugesund Folkebibliotek. Her er det begrenset med plass, og kun 100 billetter legges ut, forteller festivalsjef Risanger Meland.
Frida Ånnevik, som i år kan markere sine første 10 år som artist, tekstforfatter og låtskriver, kommer til Festiviteten med sine to medmusikanter. Det Los Angeles-baserte bandet Yellowjackets som har 30 utgivelser bak seg og så langt hanket inn 17 Grammynominasjoner, spiller i Maritim Hall. Mer om programmet på Sildajazz her.

Betillingsverk av Steinar Raknes
Bassist, vokalist og låtskriver Steinar Raknes har fått bestilling fra Jazzfest og Moldejazz. I løpet av det siste året har bassisten jobbet med repertoaret til konserten, som også blir spilt inn og utgitt i løpet av året. On The Road er et navnet på bestillingen, og Steinar Raknes har med seg Unni Wilhelmsen (vokal og gitar), Jørgen Mathisen (sax og klarinett), Even Hermansen (gitar) og Per Oddvar Johansen (trommer).  Jazzfest i Trondheim slipper også Klabbes Bank, Edvard Hoem og John Pål Inderberg Trio, Marthe Valle Oversett og Hermia/Ceccaldi/Darrifourq i denne runden. Mer om programmet på Jazzfest her.

Snarky Puppy til Kongsberg Jazzfestival
Det New York-baserte musikerkollektivet Snarky Puppy har etter flere besøk blitt en publikumsfavoritt her i landet. Musikken er en blanding av jazz med elementer av funk, soul, hiphop og fusion, og det blir utvilsomt fullt trøkk og heftig dansing når gjengen spiller på Energimølla under Kongsberg Jazzfestival i juli. Bandet som ledes av bassist, komponist og produsent Michael League, har vært Grammy-nominert som Best R&B Performance i 2014 og Best Contemporary Instrumental Album i 2016 og 2017. De har spilt med artister som Snoop Dogg, Justin Timberlake og Erykah Badu. Mer om programmet på Kongsberg Jazzfestival her.

Fra forsiden

Meld deg på vårt nyhetsbrev