Nyhet

Pat Metheny trio åpner Sildajazz 2020

Den amerikanske gitaristen Pat Metheny åpner Sildajazz i Haugesund med sin nye trio neste år.

Metheny er en av jazzens aller største nålevende artister, og har blant annet vunnet 20 Grammypriser i 12 forskjellige kategorier. Han er en artist som elsker å møte sitt publikum, og har i snitt spilt 120-250 konserter i året siden 1974.

– Pat Metheny fortjener å bli kalt en levende legende, og han fyller store og ærverdige konserthus til randen kloden rundt. At han neste sommer, sammen med sin nye trio, står for åpningskonserten i Maritim Hall under Sildajazz er nesten for godt til å være sant, og litt som å få en julepresang på forskudd, sier Andreas Risanger Meland, nyansatt leder for festivalen.

Pat Metheny fikk sitt internasjonale gjennombrudd allerede tidlig på syttitallet da han spilte i bandet til vibrafonist Gary Burton. I 1975 kom hans første egne album “Bright Size Life”, en klassiker i moderne jazz som har preget generasjoner av gitarister etterpå. Diskografien har etter det vokst jevnt og trutt og vitner om en musiker og komponist med en enorm musikalsk teft, og en aldri hvilende kreativitet. Gjennom hele karrieren har Metheny fortsatt å redefinere sjangeren. Han har samarbeidet med blant andre Steve Reich, Ornette Coleman, Herbie Hancock, Jim Hall, Milton Nascimento og ikke minst David Bowie. I Norge har han spilt med  blant annet Silje Nergaard, Jaga Jazzist og Arild Andersen.

– Metheny er en unik musiker, som aldri stopper å utvikle seg, og som derfor har klart å holde på lytternes oppmerksomhet i mer enn førti år, sier Meland.

Billetter legges ut for salg 13. desember. Mer om programmet og billettkjøp her.

Fra forsiden

Nyhet

Inderøy jazzforum er Årets jazzklubb 2020

Inderøy jazzforum i Trøndelag ble tirsdag kveld tildelt prisen Årets jazzklubb 2020. Klubben har med sitt høye kunstneriske program og sin solide lokale forankring, opparbeidet seg en helt spesiell status hos både et trofast publikum og hos entusiastiske musikere.

Meld deg på vårt nyhetsbrev