Nyhet

Gammleng-pris til Hanna Paulsberg

Saksofonist og komponist Hanna Paulsberg ble mandag ettermiddag tildelt Rolf Gammleng-prisen av Fond for utøvende kunstnere.

De årlige Rolf Gammleng-prisene ble utdelt av Fond for utøvende kunstnere på et arrangement i Oslo mandag 4. november. Åtte priser ble tildelt kunstnere innen musikk dans og teater, og Hanna Paulsberg ble hedret med prisen i kategorien jazz. De andre prismottakerne var Trondheimsolistene (kunstmusikk), Tove Bøygard (viser), Sondre Justad (populærmusikk), Birger Mistereggen (studiomusiker), Siri Jøntvedt (danser), Terje Strømdahl (skuespiller) og Casino Steel (veteranprisen).

Hanna Paulsberg er for tiden på turné, og mandag kveld spilte hun i Malmø med sitt band, Hanna Paulsberg Concept. Prisen ble derfor tatt i mot av Paulsbergs mor.

Styret i FFUK sier følgende om prisvinner Hanna Paulsberg:
«Hun er født på gård i Rygge, og eplet falt ikke langt fra stammen med en far som er jazztrommis. Hun fikk tidlig utforske jazzmusikken, og begynte å spille saksofon i en alder av 16 år. Jazzlinja i Trondheim ble det naturlige studiestedet, og nå er hun i ferd med å ta master her i Oslo – ved siden av mer enn full jobb som musiker. Som frontfigur i gruppene GURLS og Hanna Paulsberg Concept, turnerer hun i inn- og utland.
Hun og GURLS fikk Spellemann i 2018, hun har spilt med størrelser som Bobo Stenson, Bugge Wesseltoft, Trondheim Jazz Orchestra, og nå har hun et prosjekt med trompeteren Magnus Broo. Men hun står ellers fjellstøtt på egen musikalske grunn.
Hanna Paulsberg spiller med varme, og har hentet mye inspirasjon fra den afro-amerikanske jazz-tradisjonen. Dexter Gordon, Sonny Rollins, Stan Getz og Wayne Shorter har vært store inspiratorer, men Hanna har klart å sette sitt helt egne preg på sin musikk.»

Fra forsiden

Nyhet

Moldejazz slipper jubileumsprogram

Artist in Recidence John Zorn samler 33 av verdens ledende impromusikere til to konserter, Ola Kvernberg presenterer ny Steamdome-musikk, Ellen Andrea Wang hyller Charlie Haden og John McLaughlin vender tilbake til den 60. utgaven av Moldejazz.

Meld deg på vårt nyhetsbrev