Nyhet

Jazzhøsten i Stavanger

Høsten på Stavanger Jazzforum kan by på blant annet Maria Kannegaard Trio, Hot Club de Norvège, Hilde Louise Asbjørnsen, David Murray trio feat. Flaten & Nilssen-Love samt premiere på Vestnorsk Jazzensemble med Jon Balke.

Stavanger Jazzforum åpner høstsesongen torsdag 5. september med Snarky Puppy-gitaristen Mark Lettieri og hans trio. Konsertsesongen byr på flere nye bekjentskaper for stavangerpublikummet som Grammy-vinnende multiinstrumentalist Judith Hill, New York-bassisten Linda May Han Oh og den franske trompetisten Airelle Besson. Det blir også gjensyn med evig svingende Hot Club de Norvège som er ute på jubileumsturne, og Solveig Slettahjell og hennes Natt i Betlehem i St Petri kirke. Flere sterke lokale utøvere som Petru Popa, Randi Tytingvåg og Paal Nilssen-Love vil også sette sterkt preg på høstprogrammet.

Etterlengtet Kannegaard-konsert
Maria Kannegaard anses som en av de virkelig store pianistene i Skandinavia i vår tid. Etter en lang sykdomsperiode er hun nå endelig tilbake sammen med sin trio med Thomas Strønen og Ole Morten Vågan. Kannegaard Trio ga ut fire kritikerroste plater fra 2000-2008, der pianospillet omtales som sjeldent begavet og med en evne til å virkelig røre og bevege. Årets comebackkonserter på Jazzfest i Trondheim, Nattjazz i Bergen og Moldejazz bærer bud om at publikum har noe helt spesielt i vente også i Stavanger i desember.  «…et helstøpt, varmt og varmende gjenhør med en lenge savnet trio.» skrev Terje Mosnes om konserten under Nattjazz i mai.

Ensemblepremiere
En nyskaping som får sin premiere i Stavanger i høst er etableringen av Vestnorsk Jazzensemble hvor en rekke av Stavangers dyktige freelancemusikere medvirker. Ensemble-mesteren, komponisten og pianisten Jon Balke har tatt på seg oppdraget som kunstnerisk leder for den aller første utgaven av Vestnorsk jazzsenters nye regionale orkesterprosjekt, som i tillegg til Balke samler 13 musikere fra hele regionen i felles musikalsk utfoldelse. Repertoaret velges fra Balkes rikholdige komposisjonsbeholdning, og vil bestå av høydepunkter fra bandprosjektene Magnetic North, Oslo 13 og Batagraf. Prosjektet presenteres i første omgang i Stavanger og Bergen hhv 14. og 15. november. Idéen med et Vestnorsk Jazzensemble er å gi regionens mange profesjonelle (jazz)musikere mulighet til utvikling og stimulering gjennom deltakelse i spennende og nyskapende orkesterprosjekter, og å bidra at det skrives ny musikk for store ensembler og gjøre den tilgjengelig for et stort publikum. Vestnorsk Jazzensemble vil samarbeide med ulike komponister, solister og bandledere, og besetning og instrumentering vil variere fra prosjekt til prosjekt.

Se hele programmet til Stavanger Jazzforum her.

Fra forsiden

Sildajazz - 12. august 2022

Rommet dekker vannfronten

Den andre dagen på Sildajazz fikk en slak start med opplevelser rett inn i hotellvinduet. Disse inkluderte barneparaden, deler av gratisprogrammet og en festivalby som sakte våknet til liv.

Nyhet

Talentpris til Kristina Fransson

Usbl Jazztalent 2022 ble tildelt trompetist Kristina Fransson under åpningen av Oslo Jazzfestival lørdag 13. august. Juryen beskriver Fransson som en energisk musiker som fargelegger, strekker og tilfører det uforutsigbare til musikken.

Meld deg på vårt nyhetsbrev