Nyhet

Robert Normann-festivalen starter torsdag

Sarpsborg Jazzklubb kan by på en rekke konserter, gateparade og festivalutstillinger når den ellevte Robert Normann-festivalen arrangeres 15. – 18. august.

Sarpsborg Jazzklubb hyller jazzgitaristen og bysbarnet Robert Normann, som var født på Sunnløkka i Sarpsborg, med en firedagers festival som starter torsdag 15. august. På årets program står blant annet Blue Shoes, Oslo Swingers Club, Natalie Aldema Band – Tribute to Radka Toneff, Jan Inge Melsæter kvartett, Live Foyn Friis og Hot Club de Norvège.
Se hele programmet her.

Jon Larsen for siste gang
Da festivalen ble etablert i 2009 var Hot Club de Norvège selvskrevne på scenen og har vært det siden. I år blir siste gang bandet kan oppleves på festivalen med frontfigur og gitarist Jon Larsen etter at han tidligere i sommer annonserte at han legger opp. Larsen har studert Robert Normann og hans musikk siden slutten av syttitallet, og i forbindelse med 100års-jubileet til Robert Normann i 2016 utga Jon Larsen en biografi om gitaristen. – Robert hadde træler som skosåler på fingertuppene, og spilte faktisk gitar som ingen annen, sa Jon Larsen i et intervju med Jazzinorge.no i forbindelse med bokutgivelsen for tre år siden. Hot Club de Norvège spiller på åpningskvelden kl 20.

Pioner på jazzgitar
Robert Normann (1916 – 1998) fra Sarpsborg var en pioner på jazzgitar. Normann var bare 12 år da han begynte som omreisende musiker, og han ble en del av Oslos jazzmiljø på slutten av tredvetallet sammen med musikere som Pete Brown og Rowland Greenberg. Gitaristen var involvert i en lang rekke konserter, radioopptredener og grammofoninnspillinger. Etter krigen ble han engasjert i revyer og kabareter, bl.a. på Chat Noir og Edderkoppen. Normann var musikalsk leder i Riksteateret på syttitallet og har komponert musikk for blant annet Alf Prøysen.

Fra forsiden

Nyhet

UKAS JAZZPROFIL: Petter Wettre

Petter Wettre tok med seg saksofonen og flyttet til Paris kun et par uker for koronarestriksjonene satte inn. Nye samarbeid og musikalske møter må vente, nå er det blogging, øving, trening og generelt venting som fyller dagene.

Nyhet

NTT kjenner Vosselarmen i det fjerne

Selv festivaler som ikke avholdes kan få spesialutgaver. Vi snakker med tingingsverkkomponist Ingebrigt Håker Flaten, festivalsjef Trude Storheim, plate- og vosseuaktuelle Hildegunn Øiseth, Lyder Øverås Røed skulle også spilt og Tom Stalsberg har skrevet dikt.

Meld deg på vårt nyhetsbrev