Nyhet

Fortsetter som kunstnerisk leder for Trondheim Voices

Sissel Vera Pettersen forlenger engasjementet som kunstnerisk leder for Trondheim Voices i en ny treårsperiode.

Vokalist og saksofonist Sissel Vera Pettersen har vært kunstneriske leder for Trondheim Voices siden august 2016. Styret i MNJ er glad for å orientere om at Sissel Vera har sagt ja til å forlenge sitt engasjement som kunstnerisk leder en ny treårsperiode, forteller Midtnorsk jazzsenter i en pressemelding.

Trondheim Voices har under Sissel Vera Pettersen sin ledelse markert seg både nasjonalt og internasjonalt med blant annet «Rooms & Rituals» sammen med lyddesigner Asle Karstad (utgitt på CD i 2018), og FOLKLORE av komponistene Ståle Storløkken og Helge Sten (utgis på CD i 2019). To nye produksjoner er under utvikling: bestillingsverk av Jon Balke for Trondheim Voices & Münchener Kammerorkester med première i München i oktober samt et samarbeid med Jo Strømgren og med musikk komponert av Eirik Hegdal. Dette blir et gjestespill ved Trøndelag Teater i 2020.

«…et helt uovertruffent mesterverk. …liturgi og fantasi smelter sammen til en helt egen uttrykksform. Hypersensibelt og overlegent presist i sin minimalisme. Norges fremste vokalensemble.»  – FireFlate.no (fra FOLKLORE-premieren på Molde Jazzfestival)

«…de tolv «fortellingene» på «Rooms & Rituals» danner en stemningssyklus som langt fra å være flat er kupert så det holder, og når den dertil så tydelig er fundert på kreativitet, dristighet og overbevisende vokale ferdigheter, er det bare å konstatere påfunnenes behagelige fravær og den ekte originalitetens triumf.»  – Terje Mosnes, Jazzinorge.no

Om Sissel Vera Pettersen:
Sissel Vera Pettersen har de siste 15 år medvirket på 30 internasjonale CD-utgivelser som vokalist og saxofonist, og har turnert på de største jazzfestivaler og scener over hele Europa, i USA, Canada, Midt-Østen og Afrika, deriblandt Blue Note Jazzclub NYC, Copenhagen Jazzhouse, North Sea Jazzfestival, Vancouver Jazz festival og Rochester Jazzfestival. Hun har samarbeidet med bl.a. Lionel Loueke, Marilyn Mazur, Jon Balke, Terje Isungset, Trondheim jazzorkester og Chick Corea, Christian Wallumrød, Marc Ducret, Toumani Diabate, John Hollenbeck, Theo Bleckmann, Ambrose Akinmusire og Bo Stief. Pettersen har siden 2016 vært kunstnerisk leder for vokalensemblet Trondheim Voices. Hun har 3 ganger vært nominert til Danish Music Awards Jazz, samt til Spellemannsprisen med Trondhim Voices. Hun har mottatt flere priser for sin musikk, deriblandt Oslo Jazz Radios Have No Fear, Trondheim Jazzfestivals talentpris, samt 2 Heddapriser med Trondheim Voices for forestillingen Hundre Hemmeligheter. Pettersen har skrevet musikk for film, dans og performance, og komponerte i 2006 og 2016 bestillingsverk til Trondheim Jazzfestival, sistnevnte for Trondheim jazzorkester i samarbeid med John Hollenbeck. Pettersen har lang erfaring i å arbeide med performance og scenekunst, og har samarbeidet med Kjersti Alveberg som musiker/danser/performer i forestillingen Alice, og i flere produksjoner med Cirka Teater. Pettersen turnerer jevnligt med skolekonserter for Kulturtanken, og har de siste år vært gjestelærer ved bla a Rytmisk Musikkonservatorium i København, Conservatorium van Amsterdam, Jazzlinja v NTNU, Griegakademiet i Bergen, Universitetet i Stavanger, Syddansk Musikkonservatorium, Det Jyske Musikkonservatorium, Jazz Campus i Basel og ved forskjellige Skandinaviske folkehøgskoler. Sissel arbeider også kunstnerisk visuelt med grafikk og maleri. Hun har hatt flere separatutstillinger og har laget cover-art for det tyske plateselskapet Winter&Winter.

Fra forsiden

Nattjazz - 25. mai 2024

Jazzens nasjonalsang

Friluftsjazz, samtidskunst, folkelig nysgjerrighet og trombone på pissoaret. Les Audun Vingers andre reisebrev fra Nattjazz her.

Meld deg på vårt nyhetsbrev