Nyhet

Festivalslipp fra Oslo og Kongsberg

Marilyn Mazur’s Shamania, Hanna Paulsberg Concept + Magnus Broo og General Post Office kommer til Oslo Jazzfestival i august. Moskus, Amundsen & Co og «En hyllest til Joni Mitchell» blir å høre på Kongsberg Jazzfestival.

Perkusjonisten og komponisten Marilyn Mazur omtales ofte som den danske dronningen av jazz, og hun er den eneste kvinnen som noen gang har vært en del av bandet til Miles Davis. Hun har samlet ti av de fremste kvinnelige musikerne fra Skandinavia til prosjektet Shamania. De spilte sin første konsert under Copenhagen Jazz Festival i 2015, og har spilt flere store europeiske festivaler siden. Med seg på Nasjonal jazzscene fredag 16. august har hun også den norske danseren Trine Aspaas.

I fjor høst slapp Hanna Paulsberg Concept det kritikerroste albumet «Daughter of the Sun», hvor de har fått med seg den svenske trompetisten Magnus Broo. Både Hanna Paulsberg Concept og Magnus Broo med Atomic har tidligere gjestet Oslo Jazzfestival, men dette blir første gang de spiller sammen under festivalen. Hanna Paulsberg Concept + Magnus Broo spiller på Nasjonal jazzscene mandag 12. august. General Post Office er også bekreftet til Oslo Jazzfestival. Mer om programmet her.

Lauvdal x 2 til Kongsberg Jazzfestival
På Kongsberg Jazzfestival i juli blir det gjensyn med fjorårets åpning av Oslo Jazzfestival, en hyllest til Joni Mitchell.
– Vi ønsker å følge etter å gjenskape den magiske stemningen som ble til i Den Norske Opera & Ballett når den hadde sin debut. For det skal sies, det tegnes til å bli et storslagent øyeblikk når noen av Norges mest spennende unge musikere hyller den 75-årige legenden Joni Mitchell, skriver festivalen i en pressemelding.

Anja Lauvdal er musikalsk leder for dette prosjektet som fikk svært gode anmeldelser i fjor. «Vakkert og verdig Joni Mitchell-dypdykk» skrev Terje Mosnes på Jazzinorge.no. Lauvdal har med seg et stjernelag av unge musikere som blant andre Rohey Taalah, Susanna, Frida Ånnevik, Hanna Paulsberg og Heida Mobeck. Anja Lauvdal er også bekreftet med trioen Moskus til Kongsberg Jazzfestival.

Bassist Trine Asmundsen kommer tilbake til Kongsberg med sitt band Asmundsen & Co, denne gangen med en hyllest av og med saksofonist Vidar Johansen. Prosjektet representerer både en oppsummering av en lang karriere i jazzens tjeneste, samt en revitalisering av komposisjonene gjennom nye arrangementer spesielt skrevet med tanke på medlemmene i Asmundsen & Co.
Mer om festivalprogrammet her.

Fra forsiden

Nyhet

Jazzknappleik

Paal Nilssen-Love og Jens Borge har trommet sammen hele 18 improvisasjonsmusikere fra Vestlandet til en todagers festival midt i august. Festivalen begynner i Stavanger og slutter i Bergen.

Nyhet

Maijazz i oktober

Det blir likevel Maijazz i Stavanger i 2020. Kjartan Fløgstad med band åpner festivalen mandag 5. oktober, og det fortsetter med et helnorsk program med blant annet Eple Trio, Svein Olav Herstad Trio og Arild Andersen Group.

Meld deg på vårt nyhetsbrev