Nyhet

Eriksen/Halle på Russlands-turné

Duoen Espen Eriksen/Gunnar Halle er klar for konserthus-turné i Russland i november.

Pianist Espen Eriksen og trompetist Gunnar Halle har i over 10 år turnert i inn-og utland med sine særegne versjoner av norske folketoner og salmer, som også er utgitt på platene ”Mediations On Christmas” og ”Psalm”. Fra 5.november spiller duoen seks konserter i store konsertsaler med kapasitet fra 650 til 1400 publikummere, alle konserten i regi av festivalen Jazzprovince.

Espen Eriksen har tidligere spilt mye i Russland med Espen Eriksen Trio, blant annet også på Jazzprovince: – Sist var det helt vilt, fulle hus og stormende jubel over hele linja, så jeg gleder meg veldig til å komme tilbake, denne gangen med Gunnar, sier Eriksen.

Gunnar Halle har på sin side turnert i Russland både med finnen Kari Ikkonen og med Mari Boine: – Det blir spennende å presentere norsk tradisjonsmusikk for et russisk publikum.

Espen Eriksen er ellers kjent fra piantrioen sin som har gitt ut fire plater på Rune Grammofon og som i de siste årene har jobba mye med den engelske saksofonisten Andy Sheppard. Gunnar Halle har spilt med en lang rekke musikere og bidrar på mer 80 forskjellige album. I disse dager er han aktuell med egen musikk i både kvartett- og soloformat.

Turnérute:
05.11 Voronezh – Philharmonic Hall
06.11 Belgorod – Philharmonic Hall
07.11 Kursk – Sviridovsky Concert Hall
08.11 Orel – Drama Theater
09.11 Tula – Philharmonic Hall
10.11 Lipetsk – Center of Culture

Fra forsiden

Nyhet

Moldejazz-åpning mandag

Mandag 15. juli åpner forfatter Edvard Hoem den 59. Moldejazzen. Årets Artist In Residence, trommeslager Gard Nilssen, spiller samme kveld den første av sine åtte konserter.

Nyhet

NNJFs 50-årsjubileum og KKs jazz-anmelderi

Klassekampens musikkanmelder var på plass i Harstad, men dekket ikke Nordnorsk Jazzforums 50-årsjubileum. Underlig at ikke Klassekampen dekker denne viktige begivenheten i nordnorsk kultur, skriver musiker Bjørn Alterhaug i dette innlegget.

Meld deg på vårt nyhetsbrev