Nyhet

Eriksen/Halle på Russlands-turné

Duoen Espen Eriksen/Gunnar Halle er klar for konserthus-turné i Russland i november.

Pianist Espen Eriksen og trompetist Gunnar Halle har i over 10 år turnert i inn-og utland med sine særegne versjoner av norske folketoner og salmer, som også er utgitt på platene ”Mediations On Christmas” og ”Psalm”. Fra 5.november spiller duoen seks konserter i store konsertsaler med kapasitet fra 650 til 1400 publikummere, alle konserten i regi av festivalen Jazzprovince.

Espen Eriksen har tidligere spilt mye i Russland med Espen Eriksen Trio, blant annet også på Jazzprovince: – Sist var det helt vilt, fulle hus og stormende jubel over hele linja, så jeg gleder meg veldig til å komme tilbake, denne gangen med Gunnar, sier Eriksen.

Gunnar Halle har på sin side turnert i Russland både med finnen Kari Ikkonen og med Mari Boine: – Det blir spennende å presentere norsk tradisjonsmusikk for et russisk publikum.

Espen Eriksen er ellers kjent fra piantrioen sin som har gitt ut fire plater på Rune Grammofon og som i de siste årene har jobba mye med den engelske saksofonisten Andy Sheppard. Gunnar Halle har spilt med en lang rekke musikere og bidrar på mer 80 forskjellige album. I disse dager er han aktuell med egen musikk i både kvartett- og soloformat.

Turnérute:
05.11 Voronezh – Philharmonic Hall
06.11 Belgorod – Philharmonic Hall
07.11 Kursk – Sviridovsky Concert Hall
08.11 Orel – Drama Theater
09.11 Tula – Philharmonic Hall
10.11 Lipetsk – Center of Culture

Fra forsiden

Meld deg på vårt nyhetsbrev