Nyhet

Romerike Storbandfestival for tiende gang

Fredag 21. september åpner Romerike Storbandfestival for tiende gang. Prime Time Orchestra, Samlebandet m/Dag Arnesen og Lars Erik Gudims Orkester m/Odd Rene Andersen er blant storbandene som står for et bredt repertoar i Lillestrøm denne helga.

Romerike storbandfestival er Nord-Europas eneste festival for storband. Festivalen har vokst jevnt og trutt siden oppstarten i 2009, og inviterer nå til den tiende i rekken. Årets festival byr på musikk fra jazzlegender som Duke Ellington og Ella Fitzgerald, til popartister som Bruno Mars, Gabrielle og Cezinando. På plakaten står veletablerte profesjonelle krefter som Samlebandet og Lars Erik Gudims Orkester, til de unge og fremadstormende musikerne i Trondheim Kommunale Kulturskoles Storband og Norges Musikkhøgskoles Storband. Blant solistene finner vi navn som vokalistene Odd Rene Andersen og Majken Christiansen samt jazzpianist Dag Arnesen.

Festivalen åpner fredag 21. september med norsk aften i Connect på Lillestrøm kultursenter, når Samlebandet gir seg i kast med Edvard Griegs musikk sammen med pianist og arrangør Dag Arnesen. I tillegg kommer vokalgruppa Neon Vokal, som har rikelig med både jazz og folkemusikk på repertoaret.

Festivalen fortsetter lørdag 22. september når Romerike Storbandfestival for første gang presenterer en gratis utekonsert i samarbeid med Levende Torg 2018. Equinor storband fra Stavanger spiller en times sett på Torget i Lillestrøm lørdag ettermiddag. Deretter inntar festivalen Lillestrøm kultursenter med i alt 15 konserter fordelt på fire scener. Arrangementet starter kl 17 og varer til rundt midnatt.

Program og billettinfo her.

Fra forsiden

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

OJKOS spiller: Andrine Dyblie Erdal - Victoria, Nasjonal jazzscene - 23. april 2024

Prima fra ungdommen

Andrine Dyblie Erdals komposisjoner gir OJKOS nye numre og adresser å levere på.

Meld deg på vårt nyhetsbrev