Nyhet

Den 32. Sildajazzen åpner 8. august

Amerikanske Lizz Wright åpner Sildajazz i Haugesund onsdag. På årets festivalprogram står også Django Bates & Bergen Big Band, Cory Henry & The Funk Apostles og Gurls.

Den amerikanske sangeren Lizz Wright omtales som en av vår tids store souljazzstemmer. Hun har spilt i Norge en rekke ganger, og Wrights dype stemme og sterke tilstedeværelse har skaffet henne en stor tilhengerskare. Onsdag 8. august er det Sildajazz-publikummet som får høre den den kritikerroste vokalisten når hun åpner festivalen i Maritim Hall. Django Bates & Bergen Big Band, Gurls, Bo Kaspers Orkester, Fieh og Cory Henry & The Funk Apostles er andre på årets festivalprogram. I tillegg er Frisild-konsertserien tilbake, og nytt i år er DNB Barnejazz.

Bestillingsverket «Bedehus og Hawaii»
Gitarist og komponist Trond Kallevåg Hansen, som i fjor mottok Statoil Sildajazzpris, har laget bestillingsverket «Bedehus og Hawaii» til årets Sildajazz. Trond Kallevåg Hansen er opprinnelig fra Haugesund, og i bestillingsverket bruker han referanser til og henter inspirasjon fra sin egen oppvekst. Tittelen, «Bedehus og Hawaii», referer til de mange somrene han tilbrakte hos sine besteforeldre på Bømlo, hvor bedehuset og musikken var sentral. Festivalen beskriver musikken som «melodier som kan minne om allsang fra familiære høytider over til stemningsfulle improviserte strekk som musikken til sene bilturer og halv-våkne drømmer fra baksetet». Til bestillingsverket som urframføres 10. august, har Trond med seg sin faste trio i tillegg til noen av landets fremste musikere, deriblant gitarist Geir Sundstøl og fiolinis Adrian Løseth Waade.

Mer om programmet på Sildajazz her.

Fra forsiden

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

OJKOS spiller: Andrine Dyblie Erdal - Victoria, Nasjonal jazzscene - 23. april 2024

Prima fra ungdommen

Andrine Dyblie Erdals komposisjoner gir OJKOS nye numre og adresser å levere på.

Meld deg på vårt nyhetsbrev