Nyhet

Ola Kvernberg hedret av sine egne

Musiker Ola Kvernberg ble tirsdag kveld hedret med Bendiksenprisen av sine artistkollegaer. Prisen på 100.000 kroner ble utdelt på GramArts årlige sommerfest.

Juryen mener «Årets vinner er en betydelig størrelse i musikk-Norge. […] Han er ypperstepresten som tar oss med inn i sin rytmiske katedral og som frelser oss med sitt felespill».

Juryen sier videre at: Vedkommende har et sterkt og kraftfullt uttrykk og en særegen sound. Prismottageren har gått sine egne veier, og kjennetegnes av en evne til å utfordre vedtatte musikalske sannheter. Det er musikken som står i sentrum, og vi blir tatt med inn i et fosskokende, energisk sjangerkryssende univers. Det kan være heseblesende og krevende, og samtidige spennende og farlig. Årets vinner har markert seg det siste året med kritikerroste konserter som har fått pulikum til å gå av hengslene. Han er ypperstepresten som tar oss med inn i sin rytmiske katedral og som frelser oss med sitt felespill. Årets vinner er en spelleman, og vi vet ikke om det jazzrelatert rock, rockrelatert jazz eller fenalårwestern han spiller. Uansett hva det er, så er det noe av det beste og mest spennende norsk musikkliv har å by på for øyeblikket. Juryen ønsker med årets utnevnelse å hedre en artist og et unikt musikalsk talent som har jobbet hardt over mange år for å skaffe seg et stort publikum langt utover Norges grenser, og vi oppfordrer han til å fortsette å lage musikk som utfordrer og trollbinder oss.

Jazzmusikeren, multi-instrumentalisten og komponisten Ola Kvernberg ga i 2017 ut albumet Steamdome til strålende kritikker fra et samlet kritikerkorps. 36-åringen fra Fræna har blitt nominert til Spellemannprisen flere ganger, inkludert for sin siste utgivelse der han ble nominert i åpen klasse. I 2011 vant han i kategorien jazz.

Fra forsiden

Dølajazz, Lillehammer Jazzfestival - 20. oktober 2018

Ung vilje

Dei unge viste vilje og seriøs speleglede medan sirkuset stod i vegen for superstjerna Garbarek på Dølajazzlaurdagen.

Nyhet

Høringsinnspill til statsbudsjettet 2019

Hvor ble det av musikken i budsjettet, spør daglig leder i Norsk jazzforum, Gry Bråtømyr, på høring i Stortingets familie- og kulturkomité. Økning til musikkformål i Norsk kulturfond og til Musikkutstyrsordningen samt satsing på jazzensembler og fast finansiering av regionale jazzorkestre var blant Norsk jazzforums innspill.

Meld deg på vårt nyhetsbrev