Nyhet

Programslipp fra Sildajazz og Oslo Jazzfestival

Bo Kaspers Orkester kommer til Sildajazz i Haugesund i august. I Oslo vil trommeslager Omar Hakim spille med sitt eget band OZ Experience, med Knut Værnes Group samt gi en eksklusiv mesterklasse for unge studenter.

Svenske Bo Sundstrøm og hans orkester er et av Nordens mest populære liveband, og siden 1992 har bandet gitt ut elleve studioalbum og tre samleskiver som til sammen har solgt i over to millioner eksemplarer.
Bo Kaspers Orkester spiller vanligvis på store scener, så konserten i Festiviteten på Sildajazz blir en eksklusiv opplevelse tett på bandet. Det er begrenset kapasitet i Festiviteten, så her gjelder det å sikre seg billetter tidlig, melder festivalen i en pressemelding. Billettsalget starter onsdag 9. mai kl.11.00.
Sildajazz har tidligere sluppet den legendariske komponisten og stemmen fra Supertramp, Roger Hodgson, det britiske rockebandet 10CC, tangentmesteren Cory Henry, GURLS, Fieh, amerikanske Lizz Wright, The Original Blues Brother Band og Ivan Ave. Mer om Sildajazzprogrammet her.
Saken fortsetter under bildet.

Bo Kaspers Orkester spiller på Sildajazz 11. august. (pressefoto)

– En komplett musiker
Trommeslager Omar Hakim har i tillegg til å ha vært medlem i Weather Report, spilt med blant andre Miles Davis, Michael Jackson, Kate Bush, Daft Punk, Sting, Chic, David Bowie, Santana og D’Angelo. På Oslo Jazzfestival tar han med seg bandet the OZ Experience som han dannet med sin ektefelle Rachel Z, i tillegg til å spille en konsert med Knut Værnes Group som han nylig spilte inn et album med. Årets utvalgte studenter i Oslo Jazzfestivals Talent Norge-støttede Nordisk Showcase-satsning vil få en svært eksklusiv mesterklasse med Hakim under festivalen.

«Det er ikke uten grunn at mange artister vil ha med seg Omar Hakim og at musikere elsker å spille med han. Han har et fantastisk beat som kombinert med sunn musikalsk fornuft og oversikt gjør han til en komplett musiker. I tillegg er han en hyggelig kar.»– Edvard Askeland, festivalsjef for Oslo Jazzfestival

I tillegg til Omar Hakim & Rachel Z med OZ Experience og Knut Værnes Band kan festivalen røpe at den danske jazzsangerinnen Sinne Eeg og Bergensbandet 9 Grader Nord spiller på festivalen. Bendik Hofseth med band, som nettopp har høstet lovord for den nye platen Atonement, spiller også på Nasjonal jazzscene Victoria i festivaluka. Mer om festivalprogrammet her.
Billettsalget starter fredag 4. mai kl. 10.00.

Fra forsiden

Nyhet

Sesongstart på Nesodden Jazzklubb

Andreas Haddeland Trio sesongåpner Nesodden Jazzklubb med releasekonsert 25. januar. Cortex, Tanaka/Lea/Strønen og Trygve Seims Rumi Session er blant andre navn på vårprogrammet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev