Nyhet

Lizz Wright åpner Sildajazz 2018

Den amerikanske sangeren Lizz Wright står for åpningskonserten på Sildajazz i Haugesund 8. august. Gurls, Fieh og Cory Henry & The Funk Apostles er også bekreftet til årets festival.

Den amerikanske sangeren Lizz Wright omtales som en av vår tids store souljazzstemmer. Hun har spilt i Norge en rekke ganger, og Wrights dype stemme og sterke tilstedeværelse har skaffet henne en stor tilhengerskare. I august er det Sildajazz-publikummet som får høre den den kritikerroste vokalisten når hun åpner festivalen i Maritim Hall.
Lizz Wright vokste opp i sørstatene i USA og hennes vokaluttrykk har tydelige impulser fra blues, soul og gospel. Platedebuten «Salt» fra 2003 klatret til topps på de amerikanske jazzlistene og ble en av USAs mest lovpriste utgivelser samme år. Hennes sjette og foreløpig siste album, «Grace», ble sluppet i fjor høst.

Mer om programmet på Sildajazz her.

Fra forsiden

Nyhet

I Like to Sleep er Årets unge jazzmusikere 2018

I Like to Sleep ble kåret til Årets unge jazzmusikere etter Jazzintro-finalen under Moldejazz onsdag 18. juli. Bandet får en lanseringspakke fra Norsk jazzforum og Talent Norge samt Gramo-stipendet på 150 000 kroner.

Moldejazz, tirsdag 17. juli 2018

MaXx Tic Boom!

David Sanborn Acoustic og Donny McCaslin var de største navnene på Moldejazz-tirsdagen, men Allison Miller's Boom Tic Boom og Trondheim Jazzorkester & The MaXx skapte de sterkeste ekkoene.

Meld deg på vårt nyhetsbrev