Nyhet

Spellemann til Hegge

Hegge mottok Spellemannprisen i jazzkategorien i Oslo Konserthus søndag 25. februar. Nils Økland Band fikk prisen i Åpen Klasse.

Hegge, med bassist Bjørn Marius Hegge i spissen, fikk søndag kveld Spellemann for albumet «Vi är ledsna men du får inte längra vara barn». Jazzinorge.no sin anmelder Terje Mosnes omtalte begeistret musikken som «Souljazz som snytt ut av det glade 60-tallet» da albumet kom på tampen av fjoråret. De andre nominerte i jazzkategorien var Ellen Andrea Wang for «Blank Out», Marius Nesets «Circle of Chimes» og Helge Lien Trio med «Guzuguzu».

I Åpen klasse vant Nils Økland Band for albumet «Lysning», og prisen ble tatt i mot av perkusjonist Håkon Stene. I takketalen valgte Stene å hylle Andreas Meland i plateselskapet Hubro som står bak alle de fire nominerte i Åpen Klasse: – Jeg føler prisen går til deg. sa Stene med nikk til Meland.
De andre nominerte var Erlend Apneseth Trio «Åra», Jo Berger Myhre & Ólafur Björn Ólafsson «The Third Script» og Ola Kvernberg «Steamdome».

Fra forsiden

Nyheter

OJKOS søker to nye medlemmar

OJKOS er eit komponist-kollektiv for skapande utøvarar, der kvart medlem skriv og får framført sin musikk mot å spele andre sine verk. No opnar de opp for søknader for å fylle to ledige plassar i ensemblet fra hausten 2024. Søknadsfrist er 8. januar 2024.

OJKOS spiller: Magnus Murphy Joelson - Victoria, Nasjonal jazzscene - 28. november 2023

Komponist med mye på hjertet

KONSERT: Orkesteret for jazzkomponister i Oslo gir liv til kompleksiteten i kveldens låter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev