Nyhet

Spellemann til Hegge

Hegge mottok Spellemannprisen i jazzkategorien i Oslo Konserthus søndag 25. februar. Nils Økland Band fikk prisen i Åpen Klasse.

Hegge, med bassist Bjørn Marius Hegge i spissen, fikk søndag kveld Spellemann for albumet «Vi är ledsna men du får inte längra vara barn». Jazzinorge.no sin anmelder Terje Mosnes omtalte begeistret musikken som «Souljazz som snytt ut av det glade 60-tallet» da albumet kom på tampen av fjoråret. De andre nominerte i jazzkategorien var Ellen Andrea Wang for «Blank Out», Marius Nesets «Circle of Chimes» og Helge Lien Trio med «Guzuguzu».

I Åpen klasse vant Nils Økland Band for albumet «Lysning», og prisen ble tatt i mot av perkusjonist Håkon Stene. I takketalen valgte Stene å hylle Andreas Meland i plateselskapet Hubro som står bak alle de fire nominerte i Åpen Klasse: – Jeg føler prisen går til deg. sa Stene med nikk til Meland.
De andre nominerte var Erlend Apneseth Trio «Åra», Jo Berger Myhre & Ólafur Björn Ólafsson «The Third Script» og Ola Kvernberg «Steamdome».

Fra forsiden

Nyhet

Mollestad blir Artist in Residence på Moldejazz

Gitarist, komponist og bandleder Hedvig Mollestad blir Artist in Residence under Moldejazz 2023. – Å få være AiR på Moldejazz er først og fremst en massiv og inspirerende utfordring, i tillegg til den enorme æren, sier Mollestad.

Meld deg på vårt nyhetsbrev