Nyhet

Spellemann til Hegge

Hegge mottok Spellemannprisen i jazzkategorien i Oslo Konserthus søndag 25. februar. Nils Økland Band fikk prisen i Åpen Klasse.

Hegge, med bassist Bjørn Marius Hegge i spissen, fikk søndag kveld Spellemann for albumet «Vi är ledsna men du får inte längra vara barn». Jazzinorge.no sin anmelder Terje Mosnes omtalte begeistret musikken som «Souljazz som snytt ut av det glade 60-tallet» da albumet kom på tampen av fjoråret. De andre nominerte i jazzkategorien var Ellen Andrea Wang for «Blank Out», Marius Nesets «Circle of Chimes» og Helge Lien Trio med «Guzuguzu».

I Åpen klasse vant Nils Økland Band for albumet «Lysning», og prisen ble tatt i mot av perkusjonist Håkon Stene. I takketalen valgte Stene å hylle Andreas Meland i plateselskapet Hubro som står bak alle de fire nominerte i Åpen Klasse: – Jeg føler prisen går til deg. sa Stene med nikk til Meland.
De andre nominerte var Erlend Apneseth Trio «Åra», Jo Berger Myhre & Ólafur Björn Ólafsson «The Third Script» og Ola Kvernberg «Steamdome».

Fra forsiden

Intervju

OJKOS spelar Sigrid Aftret – inspirert av biletkunstnar Anna-Eva Bergman

Saksofonist og komponist Sigrid Aftret gav tidlegare i haust ut debutplata med bandet sitt Bêl som vart teke i mot med begeistra øyrer frå kritikarar og publikum. No er ho fersk i OJKOS, og tysdag 29.11 får vi høyre hennar første tolking av orkesteret. Vi ville høyre med Aftret om ho kunne fortelje om kva vi får høyre denne dagen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev