Nyhet

Spellemann til Hegge

Hegge mottok Spellemannprisen i jazzkategorien i Oslo Konserthus søndag 25. februar. Nils Økland Band fikk prisen i Åpen Klasse.

Hegge, med bassist Bjørn Marius Hegge i spissen, fikk søndag kveld Spellemann for albumet «Vi är ledsna men du får inte längra vara barn». Jazzinorge.no sin anmelder Terje Mosnes omtalte begeistret musikken som «Souljazz som snytt ut av det glade 60-tallet» da albumet kom på tampen av fjoråret. De andre nominerte i jazzkategorien var Ellen Andrea Wang for «Blank Out», Marius Nesets «Circle of Chimes» og Helge Lien Trio med «Guzuguzu».

I Åpen klasse vant Nils Økland Band for albumet «Lysning», og prisen ble tatt i mot av perkusjonist Håkon Stene. I takketalen valgte Stene å hylle Andreas Meland i plateselskapet Hubro som står bak alle de fire nominerte i Åpen Klasse: – Jeg føler prisen går til deg. sa Stene med nikk til Meland.
De andre nominerte var Erlend Apneseth Trio «Åra», Jo Berger Myhre & Ólafur Björn Ólafsson «The Third Script» og Ola Kvernberg «Steamdome».

Fra forsiden

Nyhet

NTT: Eurytmi og avant garde på Nesodden

Juliana Venter lager kunstfest på sagnomsust odde, Ole Morten Vågan har fått seg oktett, Radio Tidsmaskinen skrur klokka frem og tilbake og vi har ETT spørsmål til Sondre Lerche i ukas Now's The Time.

Nyhet

Jazznytt18 på Deichman om musikkglede og rasisme

Høstsesongen av Jazznytt18 er i gang, og talkshowet arrangeres nå i den staselige Deichmansalen i Bjørvika, i det som er kåret til verdens beste bibliotek. Neste arrangement er førstkommende onsdag, 20. oktober, kl. 18.

Meld deg på vårt nyhetsbrev