Nyhet

Jazzvåren på Kongsberg

Kongsbergklubben Jazz Evidence byr denne våren på blant annet Hanna Paulsberg Concept med Magnus Broo og Frode Gjerstad Trio med Steve Swell. Konsertsesongen åpner 24. januar med Come Shine i Kongsberg kirke.

Jazz Evidence på Kongsberg har vanligvis sine konserter i Energimølla, men sesongens aller første konsert vil finne sted i praktfulle Kongsberg kirke. Konserten med Come Shine 24. januar er et samarbeid mellom Jazz Evidence og den klassiske musikkfestivalen Glogerfestspillene.

I februar er Jazz Evidence tilbake på Energimølla med et variert og fyldig program. Veteranen Frode Gjerstad kommer 22. februar med sin trio og den amerikanske trombonisten Steve Swell. Bassist Arild Andersen spiller med Helge Lien og Gard Nilssen 7. mars. Saksofonisten Christina Dahl, en sentral musiker i det københavnske jazzmiljøet, spiller i Kongsberg for første gang. Hun kommer med sin kritikerroste kvartett 21. mars. Hanna Paulsberg Concept med celeber gjest, trompeteren Magnus Broo, kommer i april.

Unge og lokale musikere
Også de helt unge musikerne slipper til på Jazz Evidence. Musikkstudenter i Trondheim har satt sammen bandet Line Up, og der finner vi den svært lovende Kongsberg-pianisten Håvard Aufles. Bandet har med seg saksofonisten John Pål Inderberg som gjest.
Vårens konsertrekke avsluttes med dobbeltkonsert, den tradisjonelle Kongsbergkvelden, med band og musikere med tilknytning til Kongsberg. Kongsberg Storband spiller første sett, og så følger Music with Z – en hyllest til Monica Zetterlund. Andreas Dreier, Gro Bjørnnes, Frode Kjekstad og flere vil stå for hyllesten.
I tillegg til de ordinære kveldskonsertene kan Jazz Evidence by på populære Jazzkaféer noen lørdagsettermiddager, og i samarbeid med Kongsberg Kulturskole og Kongsberg v.g.s. arrangerer klubben flere Ungjammer i løpet av sesongen. Her får de helt unge prøve seg og erfarer hvordan det er å stå på en skikkelig scene med en god tekniker og med publikum i salen.

Mer om programmet på Jazz Evidence her.

Fra forsiden

Vossa Jazz 2024 - dag 3

Mowday! Mowday!

FESTIVAL: Ekstatisk, politisk og rørende verk fra underkjente Shannon Mowday toppet årets Vossa Jazz. Les Audun Vingers siste rapport fra festivalen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev