Nyheter

Gurls til Kongsberg Jazzfestival

Gurls består av tre av de friskeste tilskuddene på den norske jazzscenen i den senere tid. Nå er de klare for nattkonsert på Kongsberg Jazzfestival.

Med en fot i popen og en fot i jazzen tar Gurls publikum med til et musikklandskap inspirert av både Rihanna og Neneh Cherry. Med banalt enkle melodier og lange virtuose strekk lager de skamløst fengende musikk.
– Gurls slipper sin debutplate i februar og er utvilsomt et band vi kommer til å høre mer fra i tiden som kommer, sier Kongsberg Jazzfestivals presseansvarlig, Ragnhild Menes.

«Under første kveld med «Åpent hus» på Sentralen, fekk Gurls ei av dei minste scenene. Men eg trur deira konsert vil bli hugsa lengst.» skrev Olav Opsvik om konserten under Oslojazz i august i år.

Kjente navn fra den norske jazzscenen
Rohey Taalah er omtalt som Norges nye soulsensasjon, kjent fra bandet Rohey og med en stemme som tar pusten fra de fleste. Hanna Paulsberg kjenner vi som saxofonist i sitt eget band Hanna Paulsberg Concept, men også som markant bidragsyter i flere prosjekter med Trondheim Jazzorkester.
Ellen Andrea Wang har tidligere mottatt Kongsberg Jazzfestivals store musikerpris DNB-prisen – og har spilt land og strand rundt med både sin egen trio og bandet Pixel. Hun har i tillegg turnert jevnlig med trommelegenden Manu Catché og i den forbindelse opptrådte hun i 2016 med Sting i Paris.

Mer om programmet på Kongsberg Jazzfestival her.

Fra forsiden

Nyheter

NTT: Eurytmi og avant garde på Nesodden

Juliana Venter lager kunstfest på sagnomsust odde, Ole Morten Vågan har fått seg oktett, Radio Tidsmaskinen skrur klokka frem og tilbake og vi har ETT spørsmål til Sondre Lerche i ukas Now's The Time.

Nyheter

Jazznytt18 på Deichman om musikkglede og rasisme

Høstsesongen av Jazznytt18 er i gang, og talkshowet arrangeres nå i den staselige Deichmansalen i Bjørvika, i det som er kåret til verdens beste bibliotek. Neste arrangement er førstkommende onsdag, 20. oktober, kl. 18.

Meld deg på vårt nyhetsbrev