Nyheter

Kvernberg og Redman på norgesturné

Det bejublede mestermøtet mellom Ola Kvernberg og Joshua Redman, fra fjorårets Moldejazz, sendes i november ut på norgesturné.

Molde-konserten ble omtalt som «mestermøte for historiebøkene» av Jazzinorges Terje Mosnes, og mange har ønsket å få denne duoen ut på veien. Nasjonal jazzcene tok ansvar, og presentere nå en norgesturné i samarbeid med Music Works International. Turneen starter i Arendal 13. november, går videre til Bodø, Trondheim, Molde og Oslo, før den avsluttes i Stavanger.

«Ved alle vellykkede jazzfestivaler oppstår det øyeblikk eller passasjer som freser seg fast i hukommelsen og blir sittende. (…) Ikke bare på grunn av den fabelaktige musiseringen som sådan, men også på grunn av den atmosfæren den foregikk i, skapt av to alen av samme spellemannstykke som så åpenbart fant hverandre i en kommunikasjon som oste av spilleglede og trivsel.» – Terje Mosnes, Jazzinorge.no

Kvernberg og Redman møttes første gang under Moldejazz i 2006 og har siden planlagt et samarbeid, men det var først i fjor da Kvernberg var Artist in Residence, planene ble realisert.

Turné:
13. november – Arendal Jazzklubb
14. november – Ad Lib Jazzkubb, Bodø
15. november – Dokkhuset Scene, Trondheim
16. november – Storyville Jazz Club, Molde
17. november – Nasjonal jazzscene, Victoria, Oslo
18. november – Stavanger Jazzforum

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev