Nyheter

Kvernberg og Redman på norgesturné

Det bejublede mestermøtet mellom Ola Kvernberg og Joshua Redman, fra fjorårets Moldejazz, sendes i november ut på norgesturné.

Molde-konserten ble omtalt som «mestermøte for historiebøkene» av Jazzinorges Terje Mosnes, og mange har ønsket å få denne duoen ut på veien. Nasjonal jazzcene tok ansvar, og presentere nå en norgesturné i samarbeid med Music Works International. Turneen starter i Arendal 13. november, går videre til Bodø, Trondheim, Molde og Oslo, før den avsluttes i Stavanger.

«Ved alle vellykkede jazzfestivaler oppstår det øyeblikk eller passasjer som freser seg fast i hukommelsen og blir sittende. (…) Ikke bare på grunn av den fabelaktige musiseringen som sådan, men også på grunn av den atmosfæren den foregikk i, skapt av to alen av samme spellemannstykke som så åpenbart fant hverandre i en kommunikasjon som oste av spilleglede og trivsel.» – Terje Mosnes, Jazzinorge.no

Kvernberg og Redman møttes første gang under Moldejazz i 2006 og har siden planlagt et samarbeid, men det var først i fjor da Kvernberg var Artist in Residence, planene ble realisert.

Turné:
13. november – Arendal Jazzklubb
14. november – Ad Lib Jazzkubb, Bodø
15. november – Dokkhuset Scene, Trondheim
16. november – Storyville Jazz Club, Molde
17. november – Nasjonal jazzscene, Victoria, Oslo
18. november – Stavanger Jazzforum

Fra forsiden

Nyheter

Kicke, sage, lime banke: Lyder av jul overalt

I denne ukas Now’s The Time: Torstein Ellingsen fra Magnolia Jazzband og Siril Malmedal Hauge forteller om julekonserter, Frida Ånnevik oversetter Joni Mitchell, McCoy Tyner fyller 80 år, Nancy Wilson minnes av bloggen og Roy Hargrove feires av Lyder Øverås Røed. Samt mye, mye mer.

Meld deg på vårt nyhetsbrev