Nyheter

Maijazz slipper flere artister

Torun Eriksen Band og Chris Potter Quartet er klare for Maijazz i 2017, og den kubanske fiolinisten og vokalisten Yilian Canizares (bildet) står på scenen i Stavanger Konserthus på festivalens siste kveld.

Yilian Canizares Band fusjoner jazz, klassisk musikk og afrokubanske rytmer, og fiolinisten beskrives som grensesprengende tradisjonstro. Tidligere i høst skrev JazziNorgeanmelder Olav Opsvik at Canezaris og hennes kvintett leverte en konsert av høy kvalitet og med bred appell på Oslo World Music Festival. Maijazz-publikummet kan oppleve det selv på festivalens siste dag i Stavanger Konserthus.

Avslutningsdagen lørdag 13. mai er Stavanger Konserthus hovedarena sammen med Spor 5. Det britiske bandet Level 42, som på åttitallet herjet hitlistene med låter som «Lessons of Love», «Something About You» og «Running In The Family», spiller i konserthuset.  Spor 5-programmet avslutningsdagen blir sluppet seinere.

Torun Eriksen er også klar for Maijazz, med ny musikk  og sitt femte soloalbum «Grand White Silk» . Sammen med sin musikalsk makker og faste bassist gjennom en årrekke, Kjetil Dalland, har hun skrevet, arrangert, og for første gang produsert, et album som utforsker og omfavner kontrastene gjennom gospel, jazz, pop, soul og vise, i en personlig blanding. «…mye rart skal skje om ikke «Grand White Silk» blir å finne nær toppen av listene over årets plater når den tid kommer», skrev Jazzinorgeanmelder Terje Mosnes.

Saksofonist Chris Potter har vært å høre i ulike konstellasjoner, sist med Pat Metheny Unity Group på Maijazz i 2014. Nå kommer han til festivalen med sin egen kvartett som består av David Virelles (piano), Joe Martin (bass) og Marcus Gilmore (trommer).

Mer om Maijazz-programmet her. 

Fra forsiden

Ukas Jazzprofil

UKAS JAZZPROFIL: David Jønsson

David Jønsson kvesser blyanten. Det neste året vikarierer han som markedsansvarlig på Nasjonal jazzscene, og med fem ukentlige konserter i jazzens storstue Victoria, er det mye tekstarbeid og info som skal pushes ut.

Meld deg på vårt nyhetsbrev