Nyheter

Talentprisvinner til Sildajazz

Saksofonist Mathias Hagen vant instrumentalistprisen under talentprogrammet Jazz i Sikte i Stavanger tidligere i år. Lørdag spiller han egen konsert under Sildajazz som en del av prisen.

Jazz i sikte er et utviklingsprogram for unge jazztalenter med Vestlandstilknytning, og arrangeres hver vår i Bergen og Stavanger. Som endel av programmet får prisvinnerne spille konsert på flere av festivalene i regionen.
Saksofonist Mathias Hagen, som vant instrumentalistprisen i Stavanger, har fått med seg pianist Olga Konkova og instrumentalistprisvinneren fra Bergen, bassist Petter Asbjørnsen, til sin konsert under Sildajazz. Konserten finner sted på Skala i Haugesund lørdag 8. august.

– Mathias har utviklet seg enormt den tiden jeg har kjent han gjennom jazz i sikte. Hvis han fortsetter å jobbe så bevist med å utvikle seg selv kunstnerisk, musikalsk og teknisk vil han være med å prege den norske jazzscenen i lang tid fremover, sier Jazz i Sikte-produsent Bergmund Waal Skaslien.

Talentprogram
Jazz i Sikte har eksistert i 14 år og er et samarbeid mellom Vestnorsk Jazzsenter, Nattjazz, Sildajazz, Maijazz, Bergen Jazzforum og Stavanger Jazzforum. alentprogrammet har som mål å stimulere jazzinteressen og rekrutteringen blant unge musikere i og fra Vestlandsregionen. Bandene får i forkant undervisning, veiledning og oppfølging av prosjektleder Bergmund W. Skaslien. Jazz i Sikte er for mange musikere første steg på veien inn i det profesjonelle musikerlivet. Artister som Ine Hoem, Marius Neset, Peder Losnegård (Lido Lido) er blant tidligere deltakere.

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev