Nyheter

Heddapris til jazzmusikere

Eirik Hegdal, Asle Karstad og Trondheim Voices fikk i går kveld Heddaprisen for beste audiovisuelle design for forestillingen «Hundre Hemmeligheter». Forestillingen fikk også prisen for Årets barne-/ungdomsforestilling.

(På bildet over: Kunstnerisk leder av Trondheim Voices, Siri Gjære, sammen med Asle Karstad og Eirik Hegdal (pressefoto: Øyvind Markussen/Heddaprisen))

«Hundre Hemmeligheter» av Anne Marit Sæther ble satt opp på Trøndelag Teater i et samarbeid med Cirka Teater, Riksteatret og Trondheim Voices/Midtnorsk Jazzsenter. Regi var ved Kjersti Haugen og Anne Marit Sæther. Søndag 15. juni ble forestillingen hedret med to Heddapriser; Beste audiovisuelle design og Årets barne-/ungdomsforestilling.

Juryens begrunnelse:
Beste audiovisuelle design
I en forestilling der det er lagt spesiell vekt på det sanselige, musikalske og opplevelsesrike, er det selvsagt at musikk, lyd og sangfremføring skal spille på lag med det fortellende og visuelle og dermed være med på å skape en helhet. Men det er ikke ofte vi får oppleve en så nyskapende og samtidig så vellykket løsning som den årets prisvinner representerer.

Nyskrevet musikk fremført av fem sangere som nærmest blir del av scenografien, og som med sine stemmer og individuelle lydkontroller improviserer og manipulerer frem et musikalsk bakteppe i sanntid, er med på å gjøre denne forestillingen til en sanselig teateropplevelse av de helt sjeldne.

Årets pris for beste audiovisuelle design går til EIRIK HEGDAL, ASLE KARSTAD og TRONDHEIM VOICES.

Årets barne/ungdomsforestilling
Pris for årets barne/ungdomsforestilling rommer et vidt og åpent felt. Det er nødvendigvis stor forskjell mellom forestillinger for de minste og for ungdom som nærmer seg et voksenliv. Årets prisvinner henvender seg til ungdom, men makter samtidig med et enkelt fortellergrep å skildre stadiene i et ungt liv, fra barndom til ungdom.

Ved å smelte sammen en eventyrlig fabel og hverdagsliv, tas vi med på en ferd gjennom barndommen og deltar i hendelser som har formet barnets sinn og holdninger frem mot øyeblikket da en krise må håndteres – ikke av et uforstående barn, men av en reflektert ungdom. En slik forestilling som med eksistensielt alvor skildrer et barn i utvikling er sjelden kost i norsk teater.

Prisen for årets barne/ungdomsforestilling går til «HUNDRE HEMMELIGHETER».

Fra forsiden

Nyhet

Nominasjoner til Spellemann offentliggjort

Malstrøm, Bendik Giske, Anja Lauvdal og Harald Lassen er nominerte til Spellemann 2023 i kategorien jazz. Lilja, Erland Dahlen, Marius Neset og Stian Westerhus er blant andre spellemann-nominerte.

Meld deg på vårt nyhetsbrev