Nyheter

Jøkleba tar toget med ny plate

Det vakte stor interesse da Jøkleba gjenoppstod for et par år siden. Nå har trioen signert med ECM, og til høsten blir det Europaturné med tog.

Trioen Jon Balke, Audun Kleive og Per Jørgensen  går i studio på Madstun i mars og avslutter innspillingen i Rainbow Studios i mai. Til høsten slipper de ny plate på ECM, og legger ut på Europaturné med tog.

– Globetrottende artister er, mot sin vilje, miljøsvin. Ingenting forurenser mer enn  flytrafikk, men med farting over landegrensene blir den letteste måten som regel fly. Må det være slik? Hva om vi tester ut hvordan det fungerer å komme seg fra sted til sted med tog, elbil eller båt, spør Jon Balke, og forteller at bandet har lagt opp Europaturneen med tog.

Turnéstart er 1. november. Den foreløpige reiseruta er fra København via Øst-Europa til Istanbul, videre til Tessaloniki og Nord-Italia for et par stopp i Vest-Europa, og avslutter i England. Det blir en logistisk stor jobb, men musikerne sier de ser fram til å slippe flyplasser og i stedet slappe av i togseter.

(foto: Jon Balke)

Fra forsiden

Nyheter

Turnésuksess i pandemiens tid

Østnorsk jazzsenter, Scene Finnmark og Norsk jazzforum mobiliserte sammen med nordnorske klubber og storband.

Nyheter

Professor Lunds landing

Etter mer enn 20 år i USA, er gitarist Lage Lund tilbake i Norge som professor på Musikhøgskolen og med et spennende kvartettsamarbeid på gang.

Meld deg på vårt nyhetsbrev