Nyheter

Jøkleba tar toget med ny plate

Det vakte stor interesse da Jøkleba gjenoppstod for et par år siden. Nå har trioen signert med ECM, og til høsten blir det Europaturné med tog.

Trioen Jon Balke, Audun Kleive og Per Jørgensen  går i studio på Madstun i mars og avslutter innspillingen i Rainbow Studios i mai. Til høsten slipper de ny plate på ECM, og legger ut på Europaturné med tog.

– Globetrottende artister er, mot sin vilje, miljøsvin. Ingenting forurenser mer enn  flytrafikk, men med farting over landegrensene blir den letteste måten som regel fly. Må det være slik? Hva om vi tester ut hvordan det fungerer å komme seg fra sted til sted med tog, elbil eller båt, spør Jon Balke, og forteller at bandet har lagt opp Europaturneen med tog.

Turnéstart er 1. november. Den foreløpige reiseruta er fra København via Øst-Europa til Istanbul, videre til Tessaloniki og Nord-Italia for et par stopp i Vest-Europa, og avslutter i England. Det blir en logistisk stor jobb, men musikerne sier de ser fram til å slippe flyplasser og i stedet slappe av i togseter.

(foto: Jon Balke)

Fra forsiden

Nyheter

David Fricke har hatt litt av en helg

Et nytt Jazznytt er ute! Cover-story Kim Myhr har laget spilleliste med inspirasjonene sine, Bent Sæther har gitt TO blindebukkintervjuer og spilt en fantastisk konsert, ny info om den danskeste jazzlåten har kommet til overflaten, Rolling Stone-redaktør David Fricke var på alle konsertene, det var vi også og snart er det allEars. Now’s the time!

Meld deg på vårt nyhetsbrev