Nyheter

Jøkleba tar toget med ny plate

Det vakte stor interesse da Jøkleba gjenoppstod for et par år siden. Nå har trioen signert med ECM, og til høsten blir det Europaturné med tog.

Trioen Jon Balke, Audun Kleive og Per Jørgensen  går i studio på Madstun i mars og avslutter innspillingen i Rainbow Studios i mai. Til høsten slipper de ny plate på ECM, og legger ut på Europaturné med tog.

– Globetrottende artister er, mot sin vilje, miljøsvin. Ingenting forurenser mer enn  flytrafikk, men med farting over landegrensene blir den letteste måten som regel fly. Må det være slik? Hva om vi tester ut hvordan det fungerer å komme seg fra sted til sted med tog, elbil eller båt, spør Jon Balke, og forteller at bandet har lagt opp Europaturneen med tog.

Turnéstart er 1. november. Den foreløpige reiseruta er fra København via Øst-Europa til Istanbul, videre til Tessaloniki og Nord-Italia for et par stopp i Vest-Europa, og avslutter i England. Det blir en logistisk stor jobb, men musikerne sier de ser fram til å slippe flyplasser og i stedet slappe av i togseter.

(foto: Jon Balke)

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev