Nyheter

Jøkleba tar toget med ny plate

Det vakte stor interesse da Jøkleba gjenoppstod for et par år siden. Nå har trioen signert med ECM, og til høsten blir det Europaturné med tog.

Trioen Jon Balke, Audun Kleive og Per Jørgensen  går i studio på Madstun i mars og avslutter innspillingen i Rainbow Studios i mai. Til høsten slipper de ny plate på ECM, og legger ut på Europaturné med tog.

– Globetrottende artister er, mot sin vilje, miljøsvin. Ingenting forurenser mer enn  flytrafikk, men med farting over landegrensene blir den letteste måten som regel fly. Må det være slik? Hva om vi tester ut hvordan det fungerer å komme seg fra sted til sted med tog, elbil eller båt, spør Jon Balke, og forteller at bandet har lagt opp Europaturneen med tog.

Turnéstart er 1. november. Den foreløpige reiseruta er fra København via Øst-Europa til Istanbul, videre til Tessaloniki og Nord-Italia for et par stopp i Vest-Europa, og avslutter i England. Det blir en logistisk stor jobb, men musikerne sier de ser fram til å slippe flyplasser og i stedet slappe av i togseter.

(foto: Jon Balke)

Fra forsiden

Nyheter

NTT: Ugle Grammofon

Maria Kannegaard regisserer Damata-video, Ina Sagstuen arrangerer julekonsert, Jan Ole Otnæs forteller om da han booket Keith Jarrett for første gang, Kjetil Jerve spiller piano daglig, Anders Isachsen forteller om sitt forhold til tradisjonen og vi var på Hubro-jubileumet.

OK Sessions #2 – Nasjonal jazzscene, 5. desember 2019

Jam, slam og et lite knippe fine øyeblikk

Plateselskapet OK World og musikkorganisasjonen Samspill vil vise oss musikkens grenseløshet, i samarbeid med Nasjonal jazzscene.

Meld deg på vårt nyhetsbrev