Nyheter

Jøkleba tar toget med ny plate

Det vakte stor interesse da Jøkleba gjenoppstod for et par år siden. Nå har trioen signert med ECM, og til høsten blir det Europaturné med tog.

Trioen Jon Balke, Audun Kleive og Per Jørgensen  går i studio på Madstun i mars og avslutter innspillingen i Rainbow Studios i mai. Til høsten slipper de ny plate på ECM, og legger ut på Europaturné med tog.

– Globetrottende artister er, mot sin vilje, miljøsvin. Ingenting forurenser mer enn  flytrafikk, men med farting over landegrensene blir den letteste måten som regel fly. Må det være slik? Hva om vi tester ut hvordan det fungerer å komme seg fra sted til sted med tog, elbil eller båt, spør Jon Balke, og forteller at bandet har lagt opp Europaturneen med tog.

Turnéstart er 1. november. Den foreløpige reiseruta er fra København via Øst-Europa til Istanbul, videre til Tessaloniki og Nord-Italia for et par stopp i Vest-Europa, og avslutter i England. Det blir en logistisk stor jobb, men musikerne sier de ser fram til å slippe flyplasser og i stedet slappe av i togseter.

(foto: Jon Balke)

Fra forsiden

Nyheter

Norway at jazzahead! 2019

To hundre nordmenn er på plass i Bremen, inkludert 117 musikere, når Norge er partnerland på den internasjonale bransjefestivalen jazzahead! i Tyskland. Torsdag 25. april braker det løs med åpning av messen og showcasekvelden Norwegian Night.

Meld deg på vårt nyhetsbrev