Nyheter

Hederspris til Frode Kjekstad

Gitarist Frode Kjekstad er tildelt Asker Jazzklubbs hederspris. Prisen ble delt ut på klubben Lancelot under Asker Jazzfestival onsdag.

(foto: Tordis Ødbehr)

Prisen ble overrakt av ørdfører Lene Conradi og Harald Skogli (til venstre i bildet), leder av Asker Jazzklubb

Asker Jazzklubb skriver følgende i begrunnelse for tildelingen:
«Årets hederspris går til en jazzmusiker som har gledet publikum her på Lancelot med sin musikalitet og virtuositet utallige ganger. Vi har hørt ham med Sandvika storband, med italienske musikere, med amerikanske stjerner, med unge norske artister og med sin nærmeste pårørende – rettere sagt sin kone.

Prisvinneren er meget allsidig, men særpreget røper han – enten han spiller med garvede musikere fra New York – som Diane Shuur, Frank Foster og Johnny Griffin – eller gir seg i kast med sangene til Alf Prøysen. Spillet hans er alltid elegant, harmonisk, smakfullt og velfundert.  Han har spilt inn flere CD-plater, hvorav den siste med italienske musikere, som han like godt dro med seg til Lancelot og viste frem. Frode er en av få i Skandinavia behersker jazzgitar tradisjonen til Jo Pass og Wes Montgomery.

Vi er både stolte og glade for å ha denne unike gitaristen i vår nærhet. Alltid vennlig – alltid på høyde med de aller beste i verden.Vi gratulerer Frode Kjekstad med hedersprisen.»

Fra forsiden

Nyheter

Seks norske band på London Jazz Festival

Hilde Marie Holsen, Tord Gustavsen Trio, Bugge Wesseltofts RYMDEN, Supersilent, Espen Eriksen Trio med Andy Sheppard og BounceAlarm! står på programmet til London Jazz Festival som arrangeres 16. - 25. november.

Nyheter

To AiR-konserter og amerikanske stjerner i Moldejazz-slipp

To av Moldejazz-konsertene til Artist In Residence, Gard Nilssen, legges ut for salg i dag: Bushman’s Revenge feat Anja Lauvdal & Per «Texas» Johansson og Acoustic Unity feat Ambrose Akinmusire. Marcus Miller, Joshua Redman og Henry Threadgill er også blant dagens programslipp.

Meld deg på vårt nyhetsbrev