Nyheter

Sildajazzpris til Marte Eberson

Fredag mottok Marte Maaland Eberson Statoils Sildajazzpris 2012. Juryen beskriver henne som en av de mest spennende unge musikerne på den norske jazzscenen.

Statoils Sildajazzpris ble delt ut fredag kveld i forkant av konserten med Madeleine Peyroux i Maritim Hall. Prisen på kr 30 000 ble delt ut av kommunikasjonsleder Ove Tungesvik fra Statoil og Bjarne Dankel fra Sildajazz.

Ung musiker med imponerende merittliste
Marte Maaland Eberson har sin utdanning fra musikklinjen på Foss vgs, Sund FHS og Jazzlinjen på Griegakademiet i Bergen. Hun er engasjert i mange ulike band og har markert seg som en spennende utøver i flere ulike musikalske sammenhenger. Eberson har sin unge alder til tross en imponerende merittliste: Hun har blant annet vunnet ”Jazz i sikte” med bandet ”Lugom Trio”, 2. Plass i Urørtfinalen 2011 med elektronikaduoen ”Machine Birds” og et av hennes nye prosjekter ”Morning has occurede” vant ”Jazz i sikte” 2012. Hun er også medlem av Frirockjazztrio med Jon Eberson og Jon Audun Baar, og det kritikerroste bandet ”Highasakite”. I tillegg til dette er hun bandleder og komponist i popbandet ”Technology”.

Juryens begrunnelse
Juryen sier følgende om årets Sildajazzpris: «Årets prisvinner kommer i høyeste grad inn under kategorien “morgendagens helter”. Marte Maaland Eberson er etter vår mening en av de mest spennende unge musikerne på den norske jazzscenen. Hun behersker og utvikler spillestil fra klassisk piano til elektronisk musikk, og er en artist som tilfører noe nytt og spennende. Hun fikk publikum til å bryte ut i spontan applaus med sine energifylte pianosoloer under Frisild på Sildajazz i 2010 da hun spilte med Lugom Trio. I 2011 spilte hun igjen på Frisild med “Machine Birds” og klarte på nytt å trollbinde publikum. Vi ønsker at Statoils Sildajazzpris i år skal være en inspirasjon for en talentfull og spennende musiker. Vi ønsker Marte Maaland Eberson lykke til videre, og håper å få høre henne på kommende Sildajazzfestivaler!»

Juryen har bestått av leder av Stiftelsen Sildajazz, Gunnar Jæger, Sildajazzfestivalens
daglige leder, Bjarne Dankel og Ove Tungesvik fra Statoil.

Fra forsiden

Nyheter

NTTs Påskenøtter!

Vinn konsertbilletter ved å svare på Now’s The Times tradisjonsrike påskenøtt-webskjema!

Meld deg på vårt nyhetsbrev