Nyheter

Dietrichson med bestillingsverk til Sildajazz

Sildajazzen har invitert tidligere vinner av Sildajazzprisen, kontrabassist Fredrik Luhr Dietrichson, til å forestå årets bestillingsverk.

Etter noen års pause, er Sildajazz tilbake med et bestillingsverk. Bassist Fredrik Luhr Dietrichson, vinner av Sildajazzprisen i 2010, har med seg ensemblet Palaver, for anledningen utvidet med Nils Økland på hardingfele.
– Utøverne i ensemblet er alle pionérer på sine instrument, sterke stemmer med et bredt repertoir og uttrykksregister. Og med ører på stilk er de alle fantastiske musikere å spille sammen med, verdensklasse, sier Dietrichson i en pressemelding fra festivalen. Palaver består av Kim Myhr på gitar, André Roligheten saksofon og klarinett og Hans Hulbækmo på perkusjon i tillegg til Dietrichson selv.

Fredrik Luhr Dietrichson fra Haugesund er en aktiv musiker både på den nasjonale og den internasjonale jazzscenen. Han har to spellemannsnominasjoner og ni plateutgivelser bak seg, og har turnert over hele verden. Dietrichson har hatt stor suksess med trioen Moskus, PGA og Skadedyr samtidig som han også har utforsket soloformatet med hell. Han har referanser til både fri improvisasjon, jazz og folkemusikk og leverer en blanding av komponert og improvisert.

– Sildajazzen ser det som viktig å kunne bidra til at det skapes ny musikk, og at vi kan engasjere musikere til å jobbe frem et prosjekt som de selv har lyst til å presentere. Når man har en så sterk lokal utøver i Fredrik Luhr Dietrichson, er det derfor ekstra hyggelig at Sildajazzen kan bidra til at dette kan fremføres på festivalen, sier Sildajazz i en pressemelding.

Tidligere bestillingsverk fra Sildajazz:
– 2004 Christian Wallumrød ensemble i samarbeid med Harald Hårfagre Kammer- orkester
– 2005 Svein Olav Herstad, Harald Johnsen, Per Oddvar Johansen,  Sonny Simmons (US)
– 2006 Staffan William Olsson, Scott Kinsey (US), Svante Henryson (S),  Andreas Bye

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev