Nyheter

Mestermøte på Moldejazz

Det blir et unikt mestermøte når to av verdens mest markante og meritterte musikere, Pat Metheny og Ron Carter, gjør duokonsert under årets Moldejazz.

Sist Pat Metheny spilte duo med kontrabass var det Charlie Haden som sto bak bassen, og de gjorde albumet «Beyond the Missouri Sky» som umiddelbart ble en bestselger med nedslagsfelt langt utover hardcore jazzfolk. Da duoen i 2001 besøkte Moldejazz fylte de storsalen i Idrettens Hus to ganger. Etter Hadens død i 2014 regnet mange med at tiden for gitar/bass-duo var over for Methenys del. Det var den ikke, og nå har han alliert seg med selveste Ron Carter, bassisten som i mer enn femti år har vært en musikalsk bauta i samspill med folk som Miles Davis, Cannonball og Herbie Hancock.
Moldejazz-veteran Petter Pettersson betegner denne kvelden i Bjørnsonhuset 19. juli, som allerede har en utsolgt Chick Corea-konsert, som en «historisk Moldejazz-kveld».

Billetter i salg
Moldejazz leggur ut billetter til flere konserter for salg fra i dag: Orgel-fenomenet Cory Henry, kjent fra Snarky Puppy, kommer for første gang til Norge med sitt prosjekt The Revival. Frijazz-legenden Wadada Leo Smith gjør sin første konsert i Skandinavia noensinne, det blir et spennende nytt møte med drevne norske musikere og Django Bates, og en av landets mest aktive trommeslagere, Gard Nilssen, kommer med sitt eget band Acoustic Unity. Sammen med dette slippet legges også billetter til Jazzintro-finalen ut.

Kulturrabatt for ungdom
Moldejazz gir i samarbeid med Møre og Romsdal Fylkeskommune ungdommer mellom 15 og 20 år muligheten til å kjøpe billetter med Kulturrabatt for Ungdom på alle konserter i Bjørnsonhuset. Dette er et nytt tilbud på Bjørnsonhuset, ment for å gjøre kjerneprogrammet mer attraktivt og tilgjengelig for ungdom.

Mer om program og billettkjøp her.

Fra forsiden

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

OJKOS spiller: Andrine Dyblie Erdal - Victoria, Nasjonal jazzscene - 23. april 2024

Prima fra ungdommen

Andrine Dyblie Erdals komposisjoner gir OJKOS nye numre og adresser å levere på.

Meld deg på vårt nyhetsbrev