Nyheter

Festivalstart i Sarpsborg

Lunsjkonserter, festivalkro, institusjonskonserter, streetparade og kveldskonserter er det Sarpsborg Jazzklubb kan by på når den syvende Robert Normann-festivalen åpner tirsdag 18. august.

Robert Normann-festivalen arrangeres for å ære jazzgitarist Robert Normann fra Sarpsborg.  I 2016 er det 100 år siden Robert Normann ble født.
Årets festival som går av stabelen 18. til 23. august, kan i år by på to premierer. Knut Hem, en av Europas fremste dobro og weisenborntraktører vil for første gang spille med en av landets fremste jazzpianister, Helge Lien. Guro von Germeten fikk i fjor et Prøysen stipend på kr. 150.000,- og har lansering av sin nye CD med norske tekster sammen med sitt Schwindelfrei Orchestra.  Begge disse konsertene vil finne sted på Glenghuset.

Kvastebyen
– Robert Normann tilbrakte sine siste tredve år i Kvastebyen i Skjeberg, og derfor er det ekstra hyggelig å ha Kvastebyen med i programmet, forteller leder i Sarpsborg Jazzklubb, Bjarne S. Aaserød. Torsdag 20. august har Hot Club de Norvege konsert på Kafe Bukten på Feriehjemmet. Hot Club og Jon Larsen var nettopp de som fikk Robert Normann fram i lyset for en del år siden og er selvskrevne for denne konserten.

Internasjonale gjester
Ulf Wakenius, som gjennom 10 år var gitarist i Oscar Petersen trio, har funnet sammen med engelske Martin Taylor som i mange år spilte med Hot Club de France. Begge har en lang merittliste når det gjelder samarbeidspartnere og blir karakterisert som to av de fremste jazzgitarister i verden i dag. Begge turnerer jamnt og trutt over hele verden, men onsdag 19. august er det Glenghuset og Sarpsborg som får besøk.

21 arrangementer over seks dager
I løpet av de seks dagene festivalen pågår, vil det være hele 21 arrangementer. Festivalen åpner med musikkbrunch på Aktivitetshuset EPA som er et samarbeidsprosjekt med Sarpsborg Kommune og den kulturelle spaserstokken. T.C. Hawkins er hentet inn fra New Orleans og har med seg veteranene Jan Inge Melsæter og Ivar Andresen. Denne trioen  skal også besøke tre sykehjem på dagtid under festivalen. Tradisjonen tro avsluttes festivalen på Tomta, Roald Amundsens minne i Borge, og fire kvinnelige artister med sine respektive band står på programmet. Festivalkro med jamsession blir det hver kveld på Peppes Pizza i Storbyen i Sarpsborg og hver dag blir det også lunsjkonserter på Sarpsborg torg. Og som tidligere, blir det også utdelt et Robert Normann-stipend på kr. 20.000,- til en ungdom som vil satse på musikk. Stipendet er et samarbeid med Tusenårsjubileet og Sarpsborg Arbeiderblad.
Hele programmet finnes her.

 pressemelding: Sarpsborg Jazzklubb  

Fra forsiden

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

OJKOS spiller: Andrine Dyblie Erdal - Victoria, Nasjonal jazzscene - 23. april 2024

Prima fra ungdommen

Andrine Dyblie Erdals komposisjoner gir OJKOS nye numre og adresser å levere på.

Meld deg på vårt nyhetsbrev