Nyhet

Ella-prisen til Herr Nilsen

Mannen bak jazzklubben Herr Nilsen, Espen Nilsen, mottok i går Oslo Jazzfestivals hederspris, Ella.

En sentral tradisjon knyttet til Oslo Jazzfestival er utdelingen av Ella, en pris som deles ut for å hylle personer som har gjort en ekstraordinær innsats for jazzen, jazzmiljøet i Oslo og for Oslo jazzfestival. Prisen, en byste av jazzlegenden Ella Fitzgerald, ble utdelt under åpningskonserten i Den norske opera & ballett mandag 10.august, og gikk til mannen bak Herr Nilsen, Espen Nilsen.

I juryens begrunnelse uttalte Jan Myhr, styreleder i Oslo Jazzfestival:
“Vi er vant til å forbinde jazzmusikk med trange kjellerlokaler fylt av røykende entusiaster. Ellaprisen  går i år til driveren av et slikt lokale. Et rom der jazzen trives på hverdager – og har gjort det i tre desennier. Tenk å sitte en regnfull kveld i et brunt lokale i Oslo sentrum. Trikken passerer rett utenfor. Forstyrrer ikke musikken, men understreker lyden fra trommene og saksofonen. Der har du jazzen.
Slike lokaler lever ikke av seg selv. Bak står entusiaster. Og bak dette står det en familievirksomhet som har lagt til rette for at jazzen lever og ånder året rund i Oslo.
Herr Nilsen er hjemstedet for flere av byens jazzklubber; Bl.a. New Orleans og Oslo Jazzforum har hatt sin base der. Fem  av konsertene under årets jazzfestival  gjennomføres på C J Hambros plass – på Herr Nilsen. Gå der og opplev den andre jazzstemningen.”

pressemelding: Oslo Jazzfestival
pressefoto: Egil Austrheim

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Jazzjam House Rules

Tullkattesnutene tar med barn ut i verden, Audun Ellingsen knipser klingende jazzmynt, ferske videoer, bookingnyheter og konsertinntrykk pluss et Jazznytt-intervju med Amalie Dahl!

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

Meld deg på vårt nyhetsbrev