Nyheter

Folkelarm i Oslo

I dag starter folkemusikkens bransjetreff i Oslo. Det blir seminarer om blant annet streaming, konsertarrangering, karriereutvikling og markedsføring. På kveldene blir det konserter på Riksscenen og i Kulturkirken Jacob.

Den 25. til 29. september arrangeres bransjetreffet Folkelarm, en årlig møteplass for musikere, arrangører og plateselskap innen folkemusikken. I løpet av de tre seminardagene blir det inspirerende seminar med blant annet KulturhusNettverket, Wimp, Phonophile, Vinjerock, Norsk Rockforbund, MØST, og de nasjonale scenene, som alle vil belyse problemstillinger for arrangører, musikere og plateselskap. I tillegg legger Kulturrådet et eget innspillseminar for arrangør til Folkelarm.

– Jeg håper seminarene på årets Folkelarm kan inspirere til nytenking på ulike felt innen folkemusikkbransjen, men også i musikkbransjen ellers. Både i forhold til hvordan man er musiker og arrangør i dag, og ikke minst gi inspirasjon til nye og bedre måter å drive på, forteller prosjektleder for Folkelarm, Sigurd Reinton, til Folkemusikk.no.

Både festival og bransjetreff
Folkelarm er et bransjetreff med mål om å markedsføre folkemusikkartister for den norske og internasjonale folke- og verdensmusikkbransjen. Folkelarm, som ble arrangert for første gang i 2005, har etterhvert utviklet seg til å bli et åpent arrangement og et viktig utstillingsvindu for nordiske folkemusikkartister. Kveldskonsertene finner sted på Riksscenen og i Kulturkirken Jacob. Se hele konsertprogrammet her.

Fra forsiden

Jazzfest Trondheim - fredag 10. mai 2024

Sondre og Elin tenner lys

FESTIVAL: Den gode artistiske bredden i Jazzfest setter preg på enda en dag i Trondheim by.

Meld deg på vårt nyhetsbrev