Nyheter

Moldejazz satser på barn og unge

I år utvider Moldejazz konserttilbudet for de aller yngste, og barna får også sitt eget ukespass. Talentscenen for ungdom er flyttet fra Rådhusplassen til taket på det nye kulturbygget Plassen.

Moldejazz har i flere år arrangert konserter og forestillinger for barn. Fra og med i år ønsker festivalen å øke sin satsning og systematisk bygge opp sitt konserttilbud for de yngste «jazzerne». barnaZmoldejazz har fått en sentral arena både ute og inne, i det nyåpnede kulturbygget Plassen.

– Som konsertarrangør er det viktig å sørge for rekruttering både med tanke på et fremtidig jazzpublikum samt inspirere til fremtidige musikere. Målet er å øke barns forståelse og interesse for jazzmusikk gjennom lytting og aktiv deltakelse, heter det i en pressemelding fra Moldejazz.

Anerkjente norske jazzmusikere
barnaZmoldejazz presenteres kvalitetsmusikk med anerkjente norske jazzmusikere som blant annet har spesialisert seg på formidling for denne målgruppa. I løpet av uka vil blant andre Hayden Powell med Magic Pocket, Håkon Kornstad, Espen Rud og Atle Nymo stå på scenen. Barneprogrammet passer for barn fra fem år og oppover. Nytt av året er at også barna får sitt ukespass på Moldejazz.

Ungdom på taket
En ny tid starter når de velkjente utekonsertene med unge talenter i år beveger seg opp på taket av det nye kulturbygget Plassen. «Jazz på Taket» vil bevare mye av det beste fra rådhusplassen, der utekonsertene var arena for svært mange unge og lovende musikere og sangere som senere har inntatt de store scenene. Fra de yngste talentfulle 10-15-åringene til de etablerte artistene har utekonsertene vært et stort, speilblankt utstillingsvindu for alt fra jazz til rock, viser, blues, dans, hiphop, humor og andre uttrykksformer.

Tegnet barnejazzmotivet
I tillegg til et stort og omfattende program for barn, har Moldejazz også i år invitert alle 4.klassingene i byen til å delta i en tegnekonkurranse om motivet på årets barnejazz t-skjorte. Årets motiv (bildet) er tegnet av Isak Sigurdsønn Hugnes fra Kvam skole.

Moldejazz arrangeres fra 16. – 21. juli 2012.

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev