24. februar 2023

RYMDEN
RYMDEN + KORK

Om utgivelsen

Kombinasjonen av RYMDEN og KORK gir enda større kontrast til musikk som allerede hadde sin del av lys og skygge og gir en bredere teksturpalett som beriker og gjør komposisjonene kjent. Disse nye arrangementene utvider kildematerialet, og skaper en annen musikalsk verden uten å ofre den opprinnelige ånden. Komposisjonene, allerede fylt med drama eller meditative passasjer, trussel eller lettbeint humor, rytmisk drivkraft eller fragmentarisk uttrykk, er malt på nytt, noen ganger med de letteste nyanserte grep, andre ganger med tett lagdelt maksimalisme. Der samarbeidet mellom RYMDEN og KORK kan ha vært uventet for noen, tyder den perfekte sammenstillingen av resultatene på at det var uunngåelig.
Innspilt i NRK Store Studio, Oslo, 11. februar 2022.

Musikere

Bugge Wesseltoft - piano
Dan Berglund - bass
Magnus Öström - trommer
KORK -

Lenker

Fra forsiden

Now's the time

NTT: La det swinge

Swing’it sikter mot Eurovisiontoppen med 20-tallsnostalgi og electroswing, Miriam Kibakaya singeldebuterer, Torstein Lofthus snakker om Kiss og brus og spiller sammen med Red Kite og Gisle Røen Johansen og vi hører på Tom Verlaine, opera og Kongle Trio.

Nyhet

Polarjazz feirer 25 år

Verdens nordligste jazzfestival skjer 2.- 5. februar i Longyearbyen og Ny-Ålesund på Svalbard. Silje Nergaard & Espen Berg, Bugge Wesseltoft, Bendik Hofseth og Sidiki Camara er blant artistene du kan høre under årets festival.

Meld deg på vårt nyhetsbrev