27. september 2019

Husmo HAV
Ripples

Om utgivelsen

Hva får du når musikere kjent fra Eberson, The Switch og det yrende norske jazzmiljøet gir seg selv helt frie tøyler? Svaret er Husmo HAV.

Bandet presenterer cinematiske låter med et iørefallende og levende sound, preget av utsøkte melodier, iskalde synther og atmosfæriske trompetskrik. Det elektriske lydbildet gjør at musikken oppleves både massiv og krystallklar på en gang – vær forberedt på en reise ned i dypet når fjellstø komposisjoner avløses av detaljrike lydlandskaper.

Selv om Husmo HAV beskriver musikken sin som science fiction-jazz, har kritikere i inn- og utland vært raske med å fremheve referansene til post-rock, ambient og indie etter to sterke singelslipp. Ikke rart, med tanke på at bandet består av Spellemannsvinnende keyboardist Marte Eberson (Highasakite, LöV, Eberson), trommeslager Tore Flatjord (The Switch, Moksha) og bassist Stian Andreas Andersen (LASSEN) i tillegg til nevnte Thomas Husmo Litleskare (Baker Hansen – Chet på norsk) på trompet. Her ligger også noe av styrken til albumet; det nekter å la seg definere av sjangerkonvensjoner, samtidig som man lett kan peke på konkrete sjangertrekk. Resultatet er et særegent og helstøpt produkt som står støtt på egne ben.

«RIPPLES» er den perfekte introduksjonen til Husmo HAVs egenartede farvann. Albumet slippes både digitalt og i begrenset opplag på CD og asurblå vinyl.

Musikere

Thomas Husmo Litleskare - trompet
Marte Eberson - synth/keys
Stian Andreas Egeland Andersen - bass
Tore Flatjord - trommer

Lenker

Fra forsiden

Nyhet

NTT: Frode og Helga spiller med falsk ener

Frode Haltli forklarer sin nye Avant Folk-plate, Helga Myhr finner titler i gamle ordbøker, Creo leter etter avklaringer om festivalsommeren og vi har både ny Ti Tette-spalte og en vinner av NTTs påskenøtter!

Meld deg på vårt nyhetsbrev