27. september 2019

Husmo HAV
Ripples

Om utgivelsen

Hva får du når musikere kjent fra Eberson, The Switch og det yrende norske jazzmiljøet gir seg selv helt frie tøyler? Svaret er Husmo HAV.

Bandet presenterer cinematiske låter med et iørefallende og levende sound, preget av utsøkte melodier, iskalde synther og atmosfæriske trompetskrik. Det elektriske lydbildet gjør at musikken oppleves både massiv og krystallklar på en gang – vær forberedt på en reise ned i dypet når fjellstø komposisjoner avløses av detaljrike lydlandskaper.

Selv om Husmo HAV beskriver musikken sin som science fiction-jazz, har kritikere i inn- og utland vært raske med å fremheve referansene til post-rock, ambient og indie etter to sterke singelslipp. Ikke rart, med tanke på at bandet består av Spellemannsvinnende keyboardist Marte Eberson (Highasakite, LöV, Eberson), trommeslager Tore Flatjord (The Switch, Moksha) og bassist Stian Andreas Andersen (LASSEN) i tillegg til nevnte Thomas Husmo Litleskare (Baker Hansen – Chet på norsk) på trompet. Her ligger også noe av styrken til albumet; det nekter å la seg definere av sjangerkonvensjoner, samtidig som man lett kan peke på konkrete sjangertrekk. Resultatet er et særegent og helstøpt produkt som står støtt på egne ben.

«RIPPLES» er den perfekte introduksjonen til Husmo HAVs egenartede farvann. Albumet slippes både digitalt og i begrenset opplag på CD og asurblå vinyl.

Musikere

Thomas Husmo Litleskare - trompet
Marte Eberson - synth/keys
Stian Andreas Egeland Andersen - bass
Tore Flatjord - trommer

Lenker

Fra forsiden

Nyhet

UKAS JAZZPROFIL: Ernst Wiggo Sandbakk

Festivalsjef i Jazzfest, Ernst Wiggo Sandbakk, inviterer denne uka til helnorsk festival med topp program: - Trondheim blir landets tryggeste og hyggeligste sted å være 26. - 29. november!

Meld deg på vårt nyhetsbrev