30. september 2022

John Pål Inderberg Trio
Radio fra ura

Om utgivelsen

Arc Recordings et. 2022, er et nytt «søster» label til AMP Music & Records med fokus på at sterke det kunstnerlige utbyttet mellom Skandinavia og Japan. Radio fra ura er den første utgivelsen i katalogen!

John Pål Inderberg trio ønsker i sitt tredje album «Radio fra ura» å løfte fram sammenhengen mellom det verbale og det musikalske språket. Trioen lar seg inspirere av to store norske forfattere; Kristofer Uppdal og Edvard Hoem. De leser sine egne tekster og trioen gir musikalske kommentarer til disse lydsporene. I tillegg fremfører Ragnhild Vannebo utdrag fra Hoems roman «Felemakaren». Den oppmerksomme lytter vil oppleve tonale forandringer i kvinnestemmen som også gir trommeslager Mjåset Johansen rytmiske idéer til sitt samspill med Vannebo. Inderberg har i sin komposisjon «Radio fra ura» benyttet seg av et verbalspråk med klang og rytme som bærende elementer for samspillet med bassist Fiske og Mjåset Johansen. Kurt Schwitter sitt dikt «Ursonate» danner en slags formmessig mal for «Radio fra ura». Billedkunstneren Håkon Bleken lot seg inspirere av «Haugtussa» (Arne Garborg/Edvard Grieg) under arbeidet med forsidebildet «Hode». «Haugtussa» bærer med seg den mystiske norske folketradisjonen noe trioen fører videre ved å hente musikalsk stoff fra den nordiske tradisjonsmusikken i kombinasjon med tydelige afrikansk-amerikanske kilder.

Musikere

John Pål Inderberg - bariton saksofon
Trygve Fiske - bass
Håkon Mjåset Johansen - trommer

Lenker

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Tuva Halses musikalske matboks

Tuva Halse platedebuterer med Bento Box Trio, og vi har Fri Resonans-spesial med Tollef Østvang, Peter Knudsen og Deerhoof-lynkurs mens vi lytter til åttitalls-Miles.

Intervju

Trekkspill som aldri før

– Life on Accordion er det første soloalbumet mitt. Det tok meg 47 år å komme dit, men nå er jeg der, sier Jovan Pavlovic, serbisk akkordeonvirtuos med adresse Trondheim siden 1994.

Meld deg på vårt nyhetsbrev