28. september 2016

Pip
Pip

Om utgivelsen

Pip debutplate ute 28. september!

Duoen Pip ble dannet da en ung jazzkvartett trengte et bandnavn. «Pip»
ble foreslått, men navnet falt ikke i god jord hos de andre i bandet. Dermed startet utbryterprosjektet Pip.

Nå slippes deres første offisielle og selvtitulerte utgivelse på portugisiske Creative Sources. Plata presenterer retningen musikken har beveget seg i de siste årene; klanglig fri-improvisert musikk kun med akustisk gitar og trompet, med utstrakt bruk av prepareringer og alternative spilleteknikker.

Hvert av de syv stykkene på plata tar utgangspunkt i noen enkle rammer og ideer som skaper ulike energier og klanger, og selv om musikken beveger seg i et minimalistisk og lydbasert landskap skinner tidvis Pips bakgrunn som en harmonisk, lyrisk, låtbasert duo gjennom.

Plata er spilt inn i Kampen kirke. Magnus Skavhaug Nergaard har stått for innspilling og miksing, mens mastring er gjort av Giuseppe Ileasi. Omslagskunst og grafisk utforming er gjort av Simen Engen Larsen.

Pip er:

Torstein Lavik Larsen – trompet
Fredrik Rasten – akustisk gitar

Lenker

Fra forsiden

Nyheter

Årets unge jazzmusikere kåres på Moldejazz

Noen av landets mest lovende, unge musikere møtes i Jazzintro-finalen under Moldejazz onsdag 17. juli. Fire band skal spille om tittelen Årets unge jazzmusikere 2024, samt en lanseringspakke fra Norsk jazzforum med festivalturné og et tilrettelagt mentorprogram.

Meld deg på vårt nyhetsbrev