14. oktober 2022

Trondheim Jazz Orchestra & GURLS
Oui

Om utgivelsen

Trioen GURLS har siden 2013 vært saksofonist Hanna Paulsberg og bassist Ellen Andrea Wangs svært populære musikalske friminutt. Begge er blant landets mest etterspurte og spennende musikere som viser et stor spenn i sine musikalske karrierer. På dette prosjektet har de fått med seg den unike vokalisten Marianna Sangita, blant annet kjent fra Broen, og som vant TJO’s Jazzstipendiat under Moldejazz i 2021.

GURLS har utviklet seg til et flaggskip i norsk jazz. Det er et uvanlig humørfullt, særegent og musikalsk overraskende prosjekt, som har tatt det norske publikummet med storm. Det sprudlende debutalbumet «Run boy, run» vant Spellemannprisen for beste jazzalbum 2018, og trioen har siden toppet norske jazzfestivaler og spilt for utsolgte klubber. I juli var de invitert til å spille på anerkjente North Sea Jazzfestival i Rotterdam.

Når Hanna Paulsberg ble spurt om å skrive for det velrennomerte orkesteret, valgte hun å angripe det med samme innstilling som med trioen, som hun tidligere har beskrevet som et musikalsk friminutt:

«Jeg har vel alltid hatt nesten en ærefrykt for å skrive for Trondheim Jazzorkester, så da jeg først ble spurt om å gjøre det tenkte jeg at jeg ville gjøre noe som jeg visste bare kom til å bli gøy. GURLS har for meg alltid vært en kanal der jeg kan få ut både galskap og dumhet, og det i et format som jeg liker veldig godt, nemlig å lage låter. Det er også et prosjekt som kan kle å få ny drakt ved jevne mellomrom, og det å få lov til å ta Jazzorkester hatten på GURLS/ta på Jazzorkesteret GURLS-hatten har vært utrolig stas og litt som en drøm som kommer i oppfyllelse.» – Hanna Paulsberg

Våren 2021 var det premiere på Hanna Paulsbergs bestillingsverk for Trondheim Jazz Orchestra & GURLS. Konsertene på Jazzfest i Trondheim, Mandaljazz, Moldejazz og Sildajazz vakte stor begeistring med en rekke helt nye låter for anledningen samt noen av GURLS’ hitlåter i ny drakt, og liveopptak fra disse konsertene har resultert i en liveplate som nå er på trappene.

Musikere

Marianna Sangita - Vokal
Hanna Paulsberg - tenor saksofon, vokal
Ellen Andrea Wang - bass, vokal
Eirik Hegdal - saksofoner
Sissel Vera Pettersen - saksofoner, vokal
Trine Knutsen - fløyter
Erik Johannessen - trombone
Heida Karine Johannesdottir - tuba
Håvard Aufles - keyboards
Amund Storløkken Åse - vibrafon
Håkon Mjåset Johansen - trommer
Ola Øverby - trommer
David Solheim - lyd

Lenker

Fra forsiden

Now's the time

NTT: To tette

Siril Malmedal Hauge og Kjetil Mulelid duodebuterer, Tyondai Braxton spiller i Bærum, Alexander Lindbäck minnes Jim Gordon og NTT Soul skriver om platetyveriet hos Ted Massey.

Meld deg på vårt nyhetsbrev