3. februar 2023

OJKOS & Andreas Rotevatn
OJKOS Remixed

Om utgivelsen

Etter to utgivelser med komposisjoner for jazzorkesteret OJKOS, innså trombonist og komponist Andreas Rotevatn hvor mye dansbarhet var en del av musikken hans. Hva er da mer naturlig, enn å gi ut et remixalbum av musikken! Rotevatns OJKOS-låter har fått en ansiktsløftning av seks ulike produsenter, og har kulminert i albumet «OJKOS Remixed».

På albumet møter etablerte produsenter, som lenge har vært en del av den norske elektroniske scenen, den nye generasjonen. Blant annet har den levende legenden Hans-Peter Lindstrøm tolket låta «Drosa is Real!». Fra samme generasjonen finner vi Knut Sævik, mest kjent fra duoprosjektet Mungolian Jetset, med hans versjon av «Fjordingen II».

Den yngre generasjonen er representert ved DRAAGEN, Bård Berg, b0ka og Lakeshouse. De viser oss vegen videre etter arven fra J Dilla, The Avalanches, Air og tidlig Daft Punk. Så her får du møte de kommende kollegaene til Todd Terje, Prins Thomas og Bjørn Torske.

Selv om Rotevatn kan skryte av en solid jazzutdannelse fra anerkjente musikkakademier, utforsket han den elektroniske musikken før universitetsdagene. Da han gikk på videregående fordypet han seg i universet man kunne skape gjennom Fruity loops, synthesizere og trommebeats. Så selv om han har en 10 år lang karriere som jazztrombonist, har han samtidig fulgt ivrig med på den norske space disco-scenen.

Åpenbart så har ikke de forlokkende 808-trommene og PoumTchack-mønsteret forlatt Rotevatns underbevissthet. Når han ga ut sitt første album med komposisjoner for OJKOS, var en vanlig tilbakemeldig fra anmeldere at dette var musikk som var groovy med klare koblinger til dansemusikk. Derfor er det bare naturlig at et remixalbum med seks norske elektronikaprodusenter utgis som neste steg, og med det har Rotevatns musikalske reise gått tilbake til røttene.

Musikere

OJKOS - Jazzband
Andreas Rotevatn - Trombone og komposisjoner
Lindstrøm - Remix (spor 2)
DRAAGEN - Remix (spor 1)
Knut Sævik - Remix (spor 3)
b0ka - Remix (spor 4)
Bård Berg - Remix (spor 5)
Lakeshouse - Remix (spor 6)

Lenker

Fra forsiden

Moldejazz - dag 1

Fordeler og ulemper med store orkestre

FESTIVAL: Bill Frisell Trio møter Trondheimssolistene og Luftforsvarets Musikkorps, I Like To Sleep lager sitt drømme-jazzorkester og Christian McBride swinger seg gjennom praten.

Nyheter

Årets unge jazzmusikere kåres på Moldejazz

Noen av landets mest lovende, unge musikere møtes i Jazzintro-finalen under Moldejazz onsdag 17. juli. Fire band skal spille om tittelen Årets unge jazzmusikere 2024, samt en lanseringspakke fra Norsk jazzforum med festivalturné og et tilrettelagt mentorprogram.

Meld deg på vårt nyhetsbrev