22. juni 2017

Akmee
Neptun

Om utgivelsen

En ny og spennende kvartett stiger opp fra dypet og kommer med sin debutplate oppkalt etter planeten Neptun og den romerske guden for havet og underbevisstheten.

Planeten Neptun er usynlig for det blotte øye. Den ble først oppdaget ved matematisk deduksjon etter at man la merke til forandringer i kursen til Uranus. Planeten ble oppkalt etter den romerske havguden som i tillegg til å være hersker over det flytende elementet, var kjent for å ha enorm makt over underbevisstheten og følelsene våre, som vi fremdeles i dag har liten forståelse av. Tittelen representerer det ukjente, ifra dypet i menneskesinnet og havet, til langt ute i verdensrommet. Musikken er en tøyelig masse av komponerte og improviserte ideer rørt og destillert til en konkret buljongterning med en unik smak: Den er mørk som havet, galaktisk som himmelen og like ukategoriserbar som vår egen underbevissthet. Det hele groover på en minimalistisk, rar og tilfredsstillende Akmee-isk måte. Albumet er delvis inspirert av Jens Bjørneboes «Haiene» og John Coltranes senere periode.

Akmee er en kvartett som ble startet i 2013 av trommeslager Andreas Wildhagen og pianist Kjetil Jerve. Med bare en håndfull konserter i Norge, Danmark og Tyskland har bandet nærmest vært usynlig i miljøet. Fram til nå har bandets agenda vært utforsking og øving. Alle musikerne tar med egne komposisjoner til bandet – presist utskrevet materiale, men med intensjonen om å la alle stemmer flyte mellom de ulike instrumentene. Lyden av bandet er i høyeste grad kollektiv, hvor alle utøverne er like viktige i utformingen av musikken, som drifter og strekker seg mot det som befinner seg utenfor kontroll.

DU VIL IKKE TRO HVORDAN PROMOVIDEOEN TIL DENNE UTGIVELSEN SER UT…. https://youtu.be/wgeW6sOrJ8k

Lenker

Fra forsiden

Nyhet

Mangfoldige Smeltedigelen

Smeltedigelen Musikkfestival i Mo i Rana åpner onsdag 18. oktober med Flere farger, en flerkulturell forestilling med barn og unge fra skoler og flykningmottak. Camilla Susann Haug, Bendik Hofseth m/Helge Iberg og Behop er blant andre på årets festivalprogram.

Meld deg på vårt nyhetsbrev