8. mai 2020

Audun Aschim Steffensen / Hanna Rabe / Axel Skalstad
MYTHOS

Om utgivelsen

«To initiate into the mysteries»

På Audun Aschim Steffensen debutalbum MYTHOS møter vi gitaristen og trioen hans bestående av tyske Hanna Rabe på harpe og Axel Skalstad på trommer. Sammen beveger de seg inn i et musikalsk univers inspirert av mystiske fornemmelser rammet inn i 13 musikalske spor. Hver låt har fått navn etter en mytologisk karakter kjent fra gresk og romersk mytologi. Gjennom albumet stifter vi bekjentskap med mytologiske guder og gudinner som som Harpyia, Bacchus, Apollo, Orfeus og Evrydike.

De mytologiske karakterenes flerdimensjonale egenart gjenspeiles i komposisjonenes innhold og dramaturgi, der formålet er «å initiere inn i mysterier». Harpen og den akustiske gitaren er lyrisk, mens perkusjonen fyller frekvensene i dybden. Sammen skaper trioen rike teksturer rundt sterke melodier. MYTHOS representerer nordisk jazz med klanger fra moderne fransk og tysk harpemusikk, tematiske idéer fra avantgarde-teater og stemninger inspirert av filmmusikk. Alt blir formidlet med et sterkt dramaturgisk lydbilde i tankene, i et akustisk, kammermusikalsk uttrykk.

Audun Aschim Steffensen – gitar og komposisjoner
Hanna Rabe – harpe
Axel Skalstad – trommer, perkusjon, ocean harp

Plata ble sluppet digitalt og CD 03.09.2019 og på vinyl 08.05.2020

Musikere

Audun Aschim Steffensen - Gitar/Komposisjoner
Hanna Rabe - Harpe
Axel Skalstad - Trommer og Ocean harp
-

Lenker

Fra forsiden

Nyhet

Inderøy jazzforum er Årets jazzklubb 2020

Inderøy jazzforum i Trøndelag ble tirsdag kveld tildelt prisen Årets jazzklubb 2020. Klubben har med sitt høye kunstneriske program og sin solide lokale forankring, opparbeidet seg en helt spesiell status hos både et trofast publikum og hos entusiastiske musikere.

Meld deg på vårt nyhetsbrev