3. februar 2023

We Are
Junk Jewelry

Om utgivelsen

WE ARE er en svensk/norsk trio bestående av
Karl Hjalmar Nyberg på saksofon og keyboard,
Aaron Mandelmann på bass og
Axel Skalstad på trommer.

Til tross for sin unge alder, har Nyberg, Mandelmann og Skalstad etablert seg som kritikerroste og viktige skikkelser i det norske og svenske jazzmiljøet de siste 10 årene. De er kjent fra prosjekter som spellemannsnominerte Megalodon Collective, Krokofant, Post Sun Vision, Kalle, Eberson, Trondheim Jazzorkester samt flere andre ensembler.
Deres ulike stemmer som utøvere og komponister gir Junk Jewelry et eklektisk preg av sjangeroverskridende holdninger til musikk som strekker seg skamløst, fra hjerteskjærende enkle melodier til kompleks «musikk-akademisk sportsgymnastikk» med underfundige og naturlige overganger til fri improvisasjon.

– WE ARE sin forrige utgivelse
«how 2 <3" (smeik, 2020)

«Intuitiv melodikk sidestilles med med komplekse rytmer, skillet mellom akustiske og elektriske lyder viskes ut, og resulterer i et friskt og sterkt ensembleuttrykk. Her finner vi avanserte melodier med komplekse rytmer, men som likevel har et lekent uttrykk. Dette lar lytteren nyte ferden i det musikerne lar skillet mellom akustiske og elektriske lydkilder smelte sammen.»

Musikere

Aaron Mandelmann - bass
Axel Skalstad - trommer
Karl Hjalmar Nyberg - saksofon

Lenker

Fra forsiden

Nyhet

Ti nyheter fra Moldejazz

Trondheim Voices & Asle Karstad, Anthony Braxton Lorraine Ensemble, Motorpsycho og Daniel Herskedal & Marius Neset er blant ti nye programslipp fra Moldejazz 2024.

Nyhet

Julepresang fra Nattjazz

Nattjazz i Bergen slipper de første fire til neste års festival: Nils Petter Molvær med Khmer, Bill Frisell i trioformat, ghanesisk fusion med Florence Adooni samt det norske stjerneskuddet Sara Fjeldvær.

Meld deg på vårt nyhetsbrev