30. mai 2014

Sten Sandell & Paal Nilssen-Love
Jacana

Om utgivelsen

Mestermøte med to av Skandinavias mest fremtredende musikere på sine instrumenter og samtidig to usedvanlig lydhøre improvisatører. De som var vitne til konserten på Kongsberg Jazzfestival i fjor, hvor dette opptaket kommer fra, så og hørte to musikere som nærmest oppfant og gjenoppdaget sine instrumenter der og da. Det er nærliggende å trekke frem både frijazz og samtidsmusikk, samt strekk som kan minne om rituell, asiatisk hoffmusikk. Men først og fremst er dette improvisasjon på et høyt telepatisk nivå, fremført på en forbløffende presis måte.

Lenker

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Driftige distraksjoner

Mette Henriette inntar Operaen, vi møter Elina Duni, er på konsert med Needlepoint, og har dagbokessay om syv vidunderlige dager med kulturopplevelser og distraksjoner. Now’s The Time!

Nyheter

Schemes spilte seg videre til Jazzintro-finale

Det var kvartetten Schemes som sikret seg en finaleplass i Jazzintro 2024 da første runde av lanseringsprogrammet ble arrangert på Bergen Jazzforum torsdag kveld. I finalen under Moldejazz i juli skal bandet kjempe om tittelen Årets unge jazzmusikere 2024 samt en lanseringspakke fra Norsk jazzforum med festivalturné og mentorprogram.

Meld deg på vårt nyhetsbrev