25. august 2023

John Derek Bishop
Flow

Om utgivelsen

“Flow” er et meditativt ambient album av John Derek Bishop. Det er hans mest minimalistiske albumet så langt og de elleve låtene tar lytteren på en reise i ulike stemninger og følelser.

Albumet ble innspilt i Bishop ́s studio i Stavanger. Dette prosjektet skiller seg fra hans siste albumutgivelser fordi JDB spiller alle instrumentene på albumet, med unntak av et trompet-sample av Simen Kill Halvorsen på “Cobalt”. Instrumentene brukt på albumet er elektrisk piano, gitar, piccolo bass og modulær synth. Disse instrumentene har blitt bearbeidet for å skape komplekse lydbilder som er kombinert med feltopptak fra natur og urbane områder. Lyddesign og sound er sentrale elementer i musikken, og de fleste lydene har en myk tekstur. Albumet ble re-innspilt i ølhallene i det gamle bryggeriet Tou for å gi albumet et fyldig lydbilde og organisk klang.

Lenker

Fra forsiden

Nyheter

Første Jazzintro-runde på Bergen Jazzforum

Første runde av Jazzintro 2024 går av stabelen på Bergen Jazzforum torsdag 22. februar. Da spiller det to bandene ASQ // Amund Stenøien Quartet og Schemes om finaleplass på Moldejazz der Årets unge jazzmusikere 2024 skal kåres.

Nyhet

Stort lørdagsslipp fra Kongsbergjazz

Tre nye artister annonseres til lørdagen på Kongsberg Jazzfestival. Susanna kommer med sitt Baudelaire-prosjekt med samtidsorkesteret Oslo Sinfonietta, Per Zanussi presenterer sin splitter nye kvartett, og Ingrid Olava gjester poesioasen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev