28. november 2014

Kristoffer Eikrem
Feeling / Emotion

Om utgivelsen

 

Trompetisten Kristoffer Eikrem (kjent fra bl.a. Mopti), har sammen med pianisten Kjetil Jerve skapt et enestående solodebutalbum i norsk jazzsammenheng. Et unikt samspill basert på lang tids samarbeid, med musikk som fremstår som egenartet og karakteristisk. Duoen spiller cooljazz-inspirerte låter med et retrospektivt blikk på Lennie Tristano og hans omgangskrets av dyktige musikere.

Ideen om en hva en melodi skal være blir utfordret på dette albumet. Lange bølgende linjer uten tydelig begynnelse og slutt gir et inntrykk av at musikken flyter fremover – helt uten puls. Låtene er teknisk krevende, og duoen presenterer et glassklart og avslørende lydbilde. Det er noe ærlig i dette; gjennomsiktig og skjørt, samtidig med nerve og intensitet. Improvisasjonene kommer som naturlige forlengelser av melodiene, og til tross for den tilsynelatende friheten er de basert på en håndfull utvalgte standardprogresjoner som utvider melodilinjen og skaper nye rom.

Resultatet er frittflytende og bevissthetsutvidende jazz, utført av to spennende instrumentalister fra vår yngste generasjon norske musikere.

Lenker

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev