15. juni 2018

Bendik Baksaas & Kristoffer Eikrem
Duets

Om utgivelsen

Duoen Bendik Baksaas & Kristoffer Eikrem spiller minimalistisk og cinematisk ambient-musikk, badet i velklang og store følelser. Musikken er – for sjangeren – usedvanlig innholdsrik og fantasifull, man finner dermed alltid menneskelige elementer som møter de store elektroniske teppene. Enten de kommer i form av Eikrems lyriske trompetspill, feltopptak fra ulike verdenshjørner (tatt opp av Baksaas på ulike studieturer), stillfarne perkusjons-looper eller bare i den følelsesmessige nerven låtene innehar. Duoen er opptatt av å bevare lekenheten og kommunikasjonen man ofte finner i jazzband — noe annet ville vært unaturlig for to så lekne og
allsidige musikere.
Duoen ble startet som følge av en konsert de gjorde sammen på Oslo Jazzfestival 2015. Kristoffer spiller trompet med jazz-bandet Mopti, og i 2014 jobbet de med elektronika-produsenten Bendik Baksaas. Før selve konserten på Oslojazz bestemte de to seg for å gjøre et duo-strekk. Begge ble så fornøyd med resultatet at de fant ut at de måtte fortsette å spille sammen som en duo. Dette strekket er med på albumet, og har fått navnet “This is Nothing Personal”.

Albumet er spilt inn i løpet av noen intensive kvelder i Bendik sitt studio, der begge musikerne improviserte over ulike ideer. Bendik Baksaas har mikset platen selv, og den er mastret av Strype Audio. Albumet kommer nå ut på Mutual Intentions digitalt og som en dobbel kassett. Det blir også en releasekonsert for albumet i Oslo 16 juni på Vippa.

Om musikerne:

Bendik Baksaas (1991) er en musiker, DJ, komponist og produsent fra Horten med bakgrunn fra Det Frie Kanditatstudiet ved Norges Musikkhøgskole. Bendik har gitt ut en rekke album og har turnért store deler av Norge, Europa, Japan og Afrika med prosjekter som Jervaas, Mopti samt egne soloprosjekter. Baksaas jobber i dag som freelance musiker/produsent med base i Oslo.
www.bendikbaksaas.com

Kristoffer Eikrem (1989) er fra Molde og har siden 2008 bodd i Oslo hvor han har tatt bachelor i jazz ved Norges Musikkhøgskole. Siden 2012 har Kristoffer vært aktiv som musiker, og ble i 2012 kåret til «Årets Unge Jazzmusiker» sammen med gruppa Mopti, vinner av Shells Jazzstipend 2015 og SBMs Teftstipend 2018. Kristoffer har turnert store deler av Norge, Europa, India og Japan og har har bidratt på en rekke kritikerroste album.
www.kristoffereikrem.com

Om Mutual Intentions
Mutual Intentions er et plateselskap og kunstnerkollektiv som i 2015 ble startet med at de slapp et samlealbum med egen musikk. Det ble umiddelbart ble plukket opp av Boiler Room og resulterte i Norges første Boiler Room-konsert. Siden har Mutual Intentions spilt på festivaler som Øya og Moldejazz og gjort store utlandskonserter. Mutual Intentions’ artister har gitt ut musikk i samarbeid med plateselskapene Stones Throw, Jakarta Records og KingUnderground og har samarbeidet med artister som Kaytranada, Mndsgn, Chester Watson og Suff Daddy.

I tiden framover kommer det også new-age musikk, beattapes, disco-reissues og house-album som tilskudd til diskografien deres — som til nå stort sett har bestått av hiphop, beats, soul, jazz & R&B-orientert musikk.

Mutual Intentions består i dag av musikere Ivan Ave, Fredfades, Yogisoul, SRAW, Ol’ Burger Beats, Tøyen Holding, Arthur Kay, Bendik HK, Kristoffer Eikrem og Jawn Rice, visuelle artister Hans Jørgen Wærner, Erik Treimann, Olav Friisberg og Mohamed Chakiri, samt PR og management-ansvarlig Stian Nicolaysen.

Musikere

Bendik Baksaas - Elektronikk, synth, gitar
Kristoffer Eikrem - Trompet

Lenker

Fra forsiden

Nyhet

NTT: To horn i kjeften og ett cymbalslag, takk!

André Roligheten er konsertaktuell, Håkon Mjåset Johansen er dobbelt plateaktuell, vi leser kortprosa om en obskur duett, tenker på Jimmy Cobb og lytter til nye skiver og signaler fra Kulturdepartementet.

Nyhet

Jazzintro-startskudd på Moldejazz

Koronakrisen avlyste alle fire innledende runder av Jazzintro 2020, men nå legges det et nytt løp med konserter. Startskuddet går på Moldejazz i juli med finale i Oslo i desember.

Meld deg på vårt nyhetsbrev