2. august 2019

Eline Hellerud Åsbakk
Av eller På

Om utgivelsen

Ubesvart kjærlighet og nordnorsk salmeinspirasjon på ny plate

Skjermbilde 2019-06-16 kl. 23.13.19.png
Sanger Eline Hellerud Åsbakk fra Tromsø lager musikk i et kjølig, skandinavisk landskap.

Musikken kan anses som i tråd med den nordiske jazztradisjonen, hvor jazzspråket og folkemusikken spiller likeverdige roller. Det er spesielt nordnorske salmer og arven fra utøvere som Elin Rosseland og Sissel Endresen som er de viktigste inspirasjonskildene.

Albumet «Av eller på» (Finito Bacalao Records/ Musikkoperatørene) er komponistens andre. Der tekstene på «Utenfor» fra 2015 dreide seg om utenforskap i forskjellige sjatteringer, er det ambivalens og meditasjoner over gammel, ubesvart kjærlighet som er tema på «Av eller på». Strykere fra Arktisk Filharmoni utforsker det ambivalente på tittelsporet i et arrangement av Agnes Ida Pettersen, hvor noe ulmer under overflaten og forstyrrer harmonien.

Bandet består av pianist Eirik Fjelde (Dagny, Nova Onda, Annasuolo) gitarist Odd Steinar Albrigtsen (Clockwork, egen kvintett), trommeslager Jakop Janssønn (Annasuolo, Marja Mortensson) og bassist Christo Stangness (Bodø Rhythm Group), mens trompetist Ole Jørn Myklebust (Mari Boine) leverer lekre klangtepper på nattasangen Drømmeland. Plata er spilt inn, mikset og mastret av Håkon Elias Pettersen.

Eline Hellerud Åsbakk har mottatt flere priser og stipender for sine komposisjoner og tekster. Ved siden av dette prosjektet er hun sanger i friimproensemblet Oslo 14 og samarbeider med den danske duoen Svaneborg / Kardyb (vinner av Jazz Danmark´s Jazz Konkurrencen 2019).

Musikere

Eline Hellerud Åsbakk - vokal, komposisjoner
Eirik Fjelde - piano
Odd Steinar Albrigtsen - gitar
Jakop Janssønn - perkusjon
Ole Jørn Myklebus - trompet (1 spor)
Martin Lien - perkusjon (1 spor)
Arktisk filharmoni - stryk
-

Lenker

Fra forsiden

Nyhet

Bodø Jazz Open avlyst

Bodø Jazz Open er den første av jazzens maifestivaler som nå avlyser. - Det har ikke vært noen enkel avgjørelse å ta, men det er ikke lenger mulig å se for seg at vi kan gjennomføre festivalen som normalt, sier festivalsjef Jan Gunnar Hoff.

Nyhet

Jazzintro på vent

Førstkommende helg skulle første runde av Jazzintro 2020 vært arrangert, men på grunn koronasituasjonen er lanseringsprogrammet satt på vent. Norsk jazzforum forsikrer likevel om at Jazzintro skal arrangeres i en eller annen form.

Meld deg på vårt nyhetsbrev