Tirsdag 22. sep 2015 kl. 20:00

Trondheim Jazzorkester & Come Shine

Brønnøy jazzforum / Forsamlingslokalet
Brønnøysund

–Come Shine–
Live Maria Roggen – vokal
Erlend Skomsvoll – piano
Sondre Meisfjord – bass
Håkon Mjåset Johansen – trommer

–Trondheim Jazzorkester–
Erik Eilertsen – trompet
Hildegunn Øiseth – trompet
Marie Solum Gran – horn
Markus Larjomaa – trombone
Øyvind Brække – trombone
Martin Myhre Olsen – altsaksofon
Kjetil Møster – tenorsaksofon
Hanna Paulsberg – tenorsaksofon
Eirik Hegdal – saksofoner, kunstnerisk leder TJO
Espen Aalberg – melodisk slagverk,
Svein Graff – lyddesign

Høsten 2015 forener to sentrale stemmer i Norges jazzmiljø sine krefter, når de legger ut på turne i Norge og Sverige.

Come Shine har siden oppstarten i 1998 sjarmert norske og utenlandske konsertgjengere i senk med sine særegne tolkninger av jazzens standardrepertoar. De har spilt over 200 konserter i inn og utland samt gitt ut fire plater som har blitt hyllet av et samlet pressekorps. De mottok også Spellemannprisen for beste jazzalbum i 2002 og har i det siste samarbeidet med bla. Kringkastingsorkesteret og hatt utsolgte konserter i Den norske Opera.

Trondheim Jazzorkester (TJO) ble opprettet i 2000, og feirer i år 15-årsjubileum. Come Shine pianist Erlend Skomsvoll har vært en sentral person for utviklingen og oppstarten av TJO. Han var også med på orkesterets første konsert på Moldejazz der han hadde arrangert Chick Corea’s musikk (med Corea selv på piano.) for TJO. Konserten ble en braksuksess og Terje Mosnes omtalte den som ”mirakelkonserten”. Dette sørget for en pangstart for TJO som har gjort seg bemerket med både internasjonale så vel som norske jazzprofiler. TJO vant senest i år (2015) Spellemannprisen for beste jazzalbum med TJO & Marius Neset. En av tingene som gjør TJO så spesielt er den fleksible besetningen, og at komponisten for hvert prosjekt kan håndplukke de musikerne han eller hun ønsker å jobbe med. Den amerikanske journalisten John Kelman skrev i en anmeldelse for noen år siden at ”Trondheim Jazz Orchestra is a far reaching orchestra clearly capable of handling anything and everything that’s put in front of it.”

Når vi nå vet at Erlend Skomsvoll, en av verdens ledende storbandarrangører (i følge Chick Corea) skal arrangere Come Shine’s musikk for TJO er det bare å glede seg!

www.trondheimjazzorchestra.no
www.comeshine.com

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev